Auto un tehnoloģijas
2024. gada 30. aprīlis, 12:46

Auto ziņas: "Cupra Tavascan" Baltijas pirmizrāde Rīgā

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa "Cupra Tavascan" Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra "K-Auto Seat" un "Cupra" tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupejam, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija.

"Cupra Tavascan" ir ārkārtīgi neparasta biogrāfija. Konstruēts uz Volkswagen grupas elektroauto platformas elektromobilis ražots Ķīnā, "Volkswagen" un JAC Auto kopuzņēmumā. "Cupra" dizaineris Alberto Torresillas parūpējies par neaizmirstamu kokpitu, kas nevienu neatstāj vienaldzīgu.

foto: Ekrānuzņēmums
Viens no svarīgākajiem dizaina elementiem ir jaunie priekšējie starmeši, kurus redzēsim arī nākotnes modeļos, kā arī izgaismots logotips priekšā un aizmugurē.

Viens no svarīgākajiem dizaina elementiem ir jaunie priekšējie starmeši, kurus redzēsim arī nākotnes modeļos, kā arī izgaismots logotips priekšā un aizmugurē. "Cupra Tavascan" ir 77 kWh baterija un divas piedziņas versijas ar 210 vai 250 kilovatu jaudu. 340 zirgspēku versijā paātrinājums ir vien 5,5 sek līdz simtam. Sniedzamība - līdz pat 570 km.