foto: Publicitātes
Arnis Krauze tiek pie Raimonda Paula īkšķa
Arnis Krauze.
Slavenības
2024. gada 3. maijs, 11:11

Arnis Krauze tiek pie Raimonda Paula īkšķa

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Žurnālists Arnis Krauze par darbu Latvijas Radio 1 raidījumā "Laikmeta krustpunktā" saņēmis balvu - sava drauga maestro Raimonda Paula īkšķi!

Lai arī īkšķis, protams, nav īsts, tam tomēr ir visīstākais sakars ar maestro. Proti, pirms četriem gadiem komponists, būdams – un joprojām esot – Latvijas Radio darbinieks, atsaucies kolēģu idejai radīt iekšējo balvu, devis savu īkšķa nospiedumu. Kopš tā laika tas iemūžināts balvā, ko ik gadu saņem veiksmīgākie Latvijas Radio darbinieki.

foto: Publicitātes
Īkšķis.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", šoreiz laureātu pulkā bijis arī žurnālists Arnis Krauze – viņš saņēma atzinību jeb maestro ģipša īkšķi par raidījumu "Laikmeta krustpunktā", ko kopš 2022. gada Latvijas Radio 1. kanālā veido kopā ar Ilzi Punculi-Agintu, ik sestdienu klausītājiem sarūpējot tikšanos ar kādu leģendāru un Latvijas sabiedrības godātu personību. “Divu gadu laikā dokumentēti nu jau vairāk nekā simts Latvijas cilvēki, kuru dzīvesstāsti ir klausīšanās un pārdomu vērti. Desmit no maniem sarunu varoņiem vairs nav, bet es paguvu viņiem parādīt dzīves svarīgos brīžus arhīvu ierakstos un papētīt dzimtas kokus, parādīt senākos sencīšus,” pauž Arnis, kurš, kā zināms, jau labu laiku aizraujas ar dzimtu koku pētīšanu. Katra saruna – raidījums – Arnim prasot trīs dienu gatavošanos, “bet tas ir tā vērts!”. “Ceru, ka pēc gadiem desmit cilvēkiem būs interesanti atrast un noskatīties arī sarunas bez pāļiem un bazariem, un alko glāzi blakus,” savā feisbuka ierakstā, atsaucoties uz dažiem mūsdienās populāriem sarunu šovu formātiem, ironizē žurnālists.

Raidījums "Laikmeta krustpunktā" balstās uz vienu no lielākajām Latvijas Radio bagātībām – fonotēku, kas dokumentējusi mūsu valsts vēsturi, cilvēkus, kultūru, politiskos un sabiedriskos notikumus. Zem Krauzes ieraksta feisbukā daudz labu vārdu par viņa vadīto radio projektu pauduši arī sabiedrībā zināmi klausītāji. Piemēram, ka ir aizrautīga šo raidījumu klausītāja, atklājusi aktrise Zane Daudziņa. “Paldies, Arni! No sirds sveicu un novēlu nepagurstoši turpināt dziļas, sirsnīgas, ieinteresētas un analītiskas sarunas ar mūsu tautas izcilībām,” raksta Zane. Savukārt rakstniece Nora Ikstena, “skaujot un suminot” Arni, saka viņam “paldies par dzimtas koku”. “Tie ir brīži, kad apstājos un klausos, lai kur es būtu. Dziļi, cilvēcīgi, īpaši. Tā top vēsture – acu priekšā! Paldies, Arni,” paslavējusi arī kādreizējā veselības ministre Līga Meņģelsone. Ka Arņa raidījums tiek gaidīts katru sestdienu, pieteikusies arī leģendārā radio personība Sandra Glāzupa.

Zināms, ka Arnim ir draudzīgas attiecības ar Paulu un abi mēdz sazvanīties. Taču nevienu asprātību no Maestro žurnālists pagaidām saņēmis neesot. Domājams, komponists komentāru par savu ģipša īkšķi noteikti parādā nepaliks.

Tā tas tapa!

Ar šādu uzņēmumu, kurā redzams, kā top Raimonda Paula īkšķa un kulaka nospiedums un pēc tam – ģipša atlējums, pirms trim gadiem soctīklos padalījusies Latvijas Radio valdes locekle programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Ieva Aile. “Kad pirms trim gadiem iedibinājām Latvijas Radio Gada balvu, man pat prātā nenāca, ka maestro Raimonda Paula izcilības īkšķis kādudien nonāks arī pie manis. Patiesi skaista balva ar pievienoto vērtību,” viņa toreiz pauda.

foto: no privātā arhīva
Tā tas tapa!

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" dubultnumurā!