foto: ZUMAPRESS.com
"F-1 ir haizivju vide!" Makss Verstapens komentējis Ņūvija aiziešanu no "Red Bull"
Makss Verstapens neslēpj, ka būtu gribējis, lai Adrians Ņūvijs paliek strādāt "Red Bull".
Citi sporta veidi
2024. gada 4. maijs, 05:52

"F-1 ir haizivju vide!" Makss Verstapens komentējis Ņūvija aiziešanu no "Red Bull"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Lai gan Makss Verstapens būtu gribējis, lai Adrians Ņūvijs paliek strādāt “Red Bull” sastāvā, viņa aiziešana no komandas nav tik dramatisks pavērsiens, kā daudziem izskatās no malas, uzsver trīskārtējais F-1 čempions.

“No ārpuses tas izskatās ļoti dramatiski,” neslēpj Verstapens, kurš šobrīd ir ceļā uz ceturto titulu. “Bet, ja tu zini, kas patiesībā notiek komandas iekšienē, tas nav tik dramatiski kā izskatās.”

Šonedēļ tika oficiāli paziņots par Ņūvija aiziešanu no komandas nākamā gada pirmajā ceturksnī, lai gan faktiski darbu, kas saistīts ar F1 pienākumiem, britu inženieris vairs neveiks jau no šī brīža. Uzreiz parādījās baumas, ka arī Verstapens līdz ar to varētu izlemt doties prom pirms sava līguma termiņa beigām. Arī viņa tēvs Joss piemeta malku ugunij, sakot, ka tagad jāraugās, kādas varētu būt iespējas 2026. gadā, kad būs stājušies spēkā jaunie tehniskie noteikumi.

“Protams, Adrians bija ārkārtīgi svarīgs “Red Bull” panākumos, bet laika gaitā viņa loma ir mainījusies,” skaidro Makss Verstapens. “Domāju, ka daudzi cilvēki patiesībā nesaprot, ko viņš dara. Es nesaku, ka viņš nedara neko, bet viņa loma ir mainījusies. Daudzi labi speciālisti ir ienākuši komandā un stiprinājuši visu tehnisko nodaļu. Protams, es būtu gribējis, lai viņš paliek, jo uz viņa pieredzi vienmēr var paļauties. Un kā cilvēks, viņš ir jauks puisis ar ko parunāt. Bet tajā pašā laikā es tiešām ticu, ka tehniskā komanda arī bez Adriana ir ļoti, ļoti spēcīga. Un pēdējos gados, ņemot vērā, cik konkurētspējīga ir mašīna, viņi to ir pierādījuši.”

Verstapens atzīst, ka no viņa puses nav bijusi jēga mēģināt Ņūviju pierunāt palikt: “Man neviens nav jāpārliecina, jo galu galā, ja kāds grib iet prom, viņam vajag iet prom. Tieši to es viņam pats rakstīju. Ja domā, ka tas ir pareizs lēmums tev un tavai ģimenei, vai meklē savādāku izaicinājumu, tev tas ir jādara. Galu galā F-1 ir haizivju vide, visi domā tikai par sevi. Es to zinu, neesmu stulbs. Līdz ar to viss ir kārtībā.”