Apmācies
Rīga
Apmācies
LV RU
Garšīgi

Frikadeļu zupa vēl gardākā versijā - vistas zupa ar citronu un sieru (5)

 
06.novembris 2015  08:19

Katra saimniece zina kādu no frikadeļu zupas pagatavošanas receptēm, taču mēs piedāvājam vēl vienu šīs zupas pagatavošanas versiju. Šoreiz ar citronu un sieru. Lai labi garšo!

Šo zupu pasniedz, pārkaisot ar rīvētu sieru. Labu ēstgribu!

Šo zupu pasniedz, pārkaisot ar rīvētu sieru. Labu ēstgribu!

Sastāvdaļas
    650g vistas gaļas bez kauliem
    2l vistas buljona
    100g makaronu
    3 burkāni
    1 sīpols
    1 ķiploka daiviņa
    1 ola
    2 zariņi rozmarīna
    2-3 smaržīgo piparu graudiņi
    1 lauru lapa
    50g rīvēts siers Parmezāns
    30g rīvmaize
    1/2 citrons
    eļļa
    sāls, pipari

Pagatavošana
1.    Vistas gaļu sasmalcināt, pievienot olu, rīvmaizi, sasmalcinātu 1/2 sīplou un ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot bumbiņas apm. valrieksta lielumā. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept frikadeles no visām pusēm.
2.    Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept tajā burkānus un sasmalcinātu 1/2 sīpolu. Pieliet buljonu un uzvārīt. Pievienot rozmarīnu, lauru lapu, smaržīgos piparus, sāli un makaronus. Vārīt 7-10 minūtes (atkarībā no makaronu veida). Pievienot gaļas bumbiņas, vārīt vēl 5 min. Zupai pievienot rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu, apsegt ar vāku un ļaut 10 min. ievikties.
3.    Pasniedz pārkaisot ar rīvētu sieru. 

Teksts un foto: BonAppetit.lv






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS