Apmācies
Rīga
Apmācies
LV RU
Garšīgi

Gardāk par gardu - mājās cepti kokosriekstu skaidiņu cepumi

 
25.novembris 2015  20:16

Nu jau pavisam drīz nāksies pirms gulētiešanas atstāt Ziemassvētku vecītim cepumus ar pienu, tāpēc ievingrināsim pirkstus gardāko cepumu cepšanā!

Nekas sarežģīts, patīkami gards!

Nekas sarežģīts, patīkami gards!

Sastāvdaļas:
    100g kokosriekstu skaidiņu
    120g auzu pārslu
    140g miltu
    tējkarote dzeramās sodas
    1 ēd.k. karsta ūdens
    170g brūnā cukura
    140g sviesta
    70g tumšā cukura sīrupa

Gatavošana:
    Katliņā izkausē sviestu un cukura sīrupu.
    Karstajā ūdenī izšķīdina sodu.
    Kad cukura sīrups padzisis, tam pievieno izšķīdināto sodu.
    Miltus sajauc ar auzu pārslām, kokosriekstu skaidiņām un brūno cukuru.
    Šajā miltu maisījumā lej izkausētā cukura sīrupa maisījumu.
    Visu samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
    Ar rokām veido nelielas bumbiņas, kuras saplacina un kārto uz pannas ar lielāku atstarpi.
    Cep 180 grādos apmēram 15 minūtes.

Recepte: Agita Gabrāne / Foto: Agnese Gabrāne, mammamuntetiem.lv

 






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS