Apmācies
Rīga
-2°
Apmācies
LV RU
Garšīgi

Izcep torti valsts svētkos! Recepte kūkai "Sarkanais samts" (14)

 
17.novembris 2015  13:20

Latvijas dzimšanas dienas svinību galdā neiztikt bez tortes, un, ja vēlies pārsteigt ciemiņus, kūka “Sarkanais samts” mūsu karoga krāsās būs tieši laikā. Kā tādu pagatavot, māca Mucenieku ielas “Pusdienotāju kluba” pavāre un žurnāla “100 Labi Padomi” recepšu autore Ieva Salmane.

Kūku rotā pēc patikšanas un nacionālā noskaņojuma. Daudz laimes dzimšanas dienā, Latvija!

Kūku rotā pēc patikšanas un nacionālā noskaņojuma. Daudz laimes dzimšanas dienā, Latvija!

Kūkas krāsas intensitāte būs atkarīga no pārtikas krāsvielas daudzuma, kādu izvēlēsies pielikt, savukārt kakao karote dos krāsai dziļo, pilnīgo toni. Torte sagriežama 16 gabaliņos, un tās gatavošanai vajadzēs 1 stundu.

Sastāvdaļas
300 g miltu
250 g cukura
250 ml eļļas
250 ml kefīra
2 olas
2–3 ēdk. pārtikas sarkanās krāsvielas
1 ēdk. kakao, bez kaudzes
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
1 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. baltvīna etiķa
½ tējk. sodas

Krēmam:
350 g krējumsiera
200 ml saldā krējuma
4 ēdk. cukura
1 ēdk. citrona sulas

Gatavošana
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. 22 cm diametra cepamo formu izoderē ar cepampapīru.
2. Miltus sajauc ar sodu, cepamo pulveri, sāli un kakao, iesijā lielā bļodā.
3. Olas sakul ar cukuru, pakāpeniski tām pievieno eļļu un tad – kefīru. Iejauc arī vaniļas cukuru, sarkano krāsvielu un etiķi.
4. Olu maisījumu lej sausajās sastāvdaļās un samaisi, lai nav kunkuļu. Mīklu liec formā un cep uzkarsētajā krāsnī aptuveni 40 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – ja, iedurot kūkas viducī, to izvelc saucu, ir izcepis. Gatavu biskvītu pilnībā atdzesē.
5. Lai pagatavotu krēmu, krējumsieru liec bļodā, pievieno citrona sulu un sakul viendabīgu. Putukrējumu uzputo kopā ar cukuru. Saputoto krējumu uzmanīgi iejauc krējumsierā.
6. Biskvītu sagriez divās plāksnēs, pusi krēma iezied starp plāksnēm, ar atlikušo krēmu pārzied kūkas virspusi. Rotā pēc patikšanas un nacionālā noskaņojuma.

Izcep torti valsts svētkos! Recepte kūkai "Sarkanais samts"

Žurnāls “100 Labi Padomi” / Foto: Andris Tone  






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS