Apmācies
Rīga
-1°
Apmācies
LV RU
Garšīgi

Pelmeņi - daudz garšīgāki, ja gatavo mājās. Recepte (24)

 
06.decembris 2015  06:16

Pelmeņi ir ļoti viegli pagatavojams ēdiens. Ja ir vēlme nomainīt lielveikala pelmeņus ar nesalīdzināmi gardākiem, pagatavo tos mājās pati!

Pašu gatavotus pelmeņus var pasniegt kopā ar apceptiem šampinjoniem un zaļumiem.

Pašu gatavotus pelmeņus var pasniegt kopā ar apceptiem šampinjoniem un zaļumiem.

Vajadzēs:
400 g milti
2 olas
1 sīpols
300 g liellopu maltā gaļa
pipari, sāls
200 ml ūdens
 
Pagatavošana:
1. Iesijā bļodā miltus, pievieno olas, garšvielas, pielej ūdeni.
2. Jāsamīca stingra mīkla.
3. Sīpolu sīki sakapā un iemaisi maltajā gaļā, pievieno garšvielas.
4. Mīklu jāklāj uz miltiem apkaisītas virsmas un izrullē plānā kārtiņā. 
5. Ar glāzi izspied aplīšus, ņem aplīti rokā, ielies vidū piciņu gaļas, aplīša malas salipini kopā.
6. Verdošā ūdenī pelmeņus vāri aptuveni 10 min.
7. Pasniedz pēc izvēles – ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, zaļumiem, šampinjoniem, papriku u.c.

Mammamuntetiem.lv/ Foto: Shutterstock






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS