Apmācies, stiprs lietus
Rīga
Apmācies, stiprs lietus
LV RU
Garšīgi

Padoms, kā ātri pagatavot ceptas marinētas siļķītes (2)

 
14.decembris 2015  19:52

Ja nu gadās, ka tirgū uzskrien svaigajām siļķēm, ķer ciet! Siļķe ir vērtīga zivs, un tās pagatavošana – pavisam vienkārša! Māca Daiga Klipa, slavenās pavārskolas Cordon Bleu (Lielbritānija) absolvente.

Pēc dažām stundām jau vari nogaršot, kā izdevies. Labu ēstgribu!

Pēc dažām stundām jau vari nogaršot, kā izdevies. Labu ēstgribu!

1. Iztīri, galvu nost, apcep pannā. Sagriez labi daudz sīpolu.

2. Uzvāri marinādi: katliņā apgrauzdē pa 1 tējk. koriandra un sinepju sēklu, dažus pipara graudus, kādu smaržīgo piparu, lauru lapu. Pielej 1 l ūdeni, uzvāri, pieliec 1 ēdk. rupjo sāli, 2 ēdk. cukuru un 3 ēdk. galda etiķa. Pagaršo, iespējams vajag skābāku vai saldāku, vai sāļāku, jo marinādei jābūt ar spēcīgu, bet patīkamu garšu.

3. Sakārto siļķi traukā kopā ar sīpoliem, pārlej karsto marinādi, un – gatavs! Pēc dažām stundām jau vari nogaršot, kā izdevies. Šo marinādi vari izmantot arī apceptām reņģītēm.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS