Apmācies, neliels sniegs
Rīga
-5°
Apmācies, neliels sniegs
LV RU
Garšīgi

4 idejas, kā izlietot augļu un ogu sukādes

 
23.februāris 2016  20:15

Cukurotu augļu un ogu jeb sukāžu mūžs nav ilgs, jo tās diezgan ātri sacietē un arī zaudē labo garšu. Visvairāk sukāžu mēdz lietot decembrī un gadu mijas laikā, un bieži vien pagatavotie vai iegādātie krājumi netiek pilnībā izmantoti. Ir pēdējais laiks likt tos lietā!

Sukādes ļoti labi noder arī ātri un vienkārši pagatavojamiem gardumiem.

Sukādes ļoti labi noder arī ātri un vienkārši pagatavojamiem gardumiem.

* Pikantās augļu konfektes
30 g citronu, 30 g apelsīnu, 30 g ķiršu sukāžu sakapā un samīci ar 500 g marcipāna un pieber naža galu vai vairāk maltu čili piparu. Veido mazas ovālas vai iegarenas konfektītes un apviļā kakao pulverī.

* Neceptie rozīņu cepumi
100 g rumā izmērcētu rozīņu samaisi ar 50 g sakapātu grauzdētu lazdu riekstu, 50 g kukurūzas pārslu un 50 g sukāžu (kādas gadās pa rokai). Karsta ūdens peldē izkausē 125 g tumšās šokolādes un iejauc rozīņu maisījumu. Ar karoti veido mazus cepumiņus, liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, pārkaisi ar rīvētu šokolādi un uz 2–3 stundām ieliec ledusskapī.

* Bezē cepumi ar sukādēm
4 olu baltumus saputo ar 250 g cukura, 1 paciņu vaniļas cukura un rīvētu citrona miziņu. Uzmanīgi iecilā 1 ēdk. sakapātu sukāžu, 250 g kokosriekstu skaidiņu un 1 ēdk. apelsīnu sulas. Ar tējkaroti liec mazas piciņas uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru un cep 10–15 minūtes 180 grādu karstā krāsnī.

* Saldie rīsi
600 mililitros piena ieber 120 g rīsu, 2 tējk. vaniļas cukura, 100 g smalkā cukura, pievieno 6–8 pilienus mandeļu esences, uzvāri un turpini vārīt, līdz rīsi ir gatavi. Iemaisi 50 g sakapātu sukāžu un 40 g sakapātu pistāciju.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS