Apmācies
Rīga
Apmācies
LV RU
Garšīgi

Zaļajā tējā cepts lasis no Džeimija Olivera veselīgo recepšu krājumiem (1)

 
28.marts 2016  09:03

Veselīgs un līdzsvarots ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs un cīnītājs par pareizu uzturu Džeimijs Olivers.

Džeimija Olivera pagatavotais zaļajā tējā ceptais lasis.

Džeimija Olivera pagatavotais zaļajā tējā ceptais lasis.

Savā jaunajā šovā "Džeimija supermaltītes" viņš rādīs, kā pagatavot ēdienus, kas ir ne tikai izcili gardi, bet arī veselīgi. Tas nebūs stāsts par godži ogām vai zaļajiem dzērieniem, bet gan par vienkāršām sastāvdaļām, kuras apvienojot, ēdiens sniedz ne tikai enerģiju, bet arī labumu veselībai.

Lūk, viena, itin viegli pagatavojama maltīte no Džeimija veselīgo recepšu apcirkņiem, kas paredzēta divām personām. Priecīgu gatavošanu!

Sastāvdaļas
150 g brūno rīsu
1 x 500 g laša astes daļas ar ādu
1 zaļās tējas paciņa
Sezama eļļa
Jūras sāls
Melnie pipari
1 ķiploka daiviņa
320 g dārzeņu mikss - burkāni, gurķi, tomāti, cigoriņi
1 neliels nogatavināts mango
1 laims
Sojas mērce ar zemu sāls saturu
1 svaigs sarkanais čili
1 x 3 cm gabaliņš ingvera
1 tējkarote sezama sēklu
½ saišķīša kressalātu

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izvāri rīsus saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, nosusini tos. Tad izdari laša ādā 1 cm dziļus iegriezumus 2 cm intervālā un liec cepamtraukā. Apkaisi ar jūras sāli, melnajiem pipariem un zaļās tējas paciņas saturu, tad ieberzē ar sezama eļļu, lai tā nokļūtu iegriezumu vietās. Nomizo un sagriez šķēlītēs ķiploka daiviņu, tad ieliec tās katrā no iegriezumiem. Cep 25 minūtes.

Sagatavo dārzeņus, sagriežot tos mazos gabaliņos vai šķēlēs. Nogriez mango malas, tad nomizo tās, sagriez šķēlēs un liec traukā ar dārzeņiem. No mango centra izspied visu sulu atsevišķā traukā, tad iespied laima sulu un pievieno sojas mērci. No čili izņem sēklas, sagriez to un samaisi kopā ar dārzeņiem un mango.

Nomizo un sagriez gabaliņos ingveru un ieliec to pannā uz vidējas liesmas kopā ar 1 tējkaroti sezama eļļas un sezama sēklu. Cep 2 minūtes, regulāri apmaisot, kamēr gabaliņi kļūst kraukšķīgi, tad pievieno rīsiem tādā apmērā, kas atbilst tavai gaumei. Pārkaisi dārzeņus ar kressalātiem un pasniedz kopā ar lasi un rīsiem.

Kasjauns.lv/Publicitātes foto






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS