Mazmākoņains
Rīga
-4°
Mazmākoņains
LV RU
Noderīgi ikdienā

Audzē zaļumus pats! Iesaka uztura speciāliste

 
21.aprīlis 2016  07:45

Šis ir ideāls laiks, lai sāktu audzēt pašiem savus zaļumus uz palodzes. Sīpollokus, salātlapas, kressalātus, baziliku u. c. garšaugus. Dienai kļūstot garākai, tie augs arvien brašāk. Nevajadzētu aizmirst arī diedzēšanu. Iesaka uztura speciāliste Lizete Māldere.

Pašaudzētie un diedzētie zaļumi bagātīgi satur B grupas un daudz citu vitamīnu.

Pašaudzētie un diedzētie zaļumi bagātīgi satur B grupas un daudz citu vitamīnu.

Šim nolūkam der dažādas sēklas (linsēklas, lucernas, redīsu, sinepju u. c.), graudi (kvieši, auzas, rudzi, mieži), kā arī pākšaugi (zirņi, lēcas), kas nav ķīmiski apstrādāti, piemēram, kodināti.  Diedzēšanai var izmantot speciāli paredzētus traukus. Sēkliņas var diedzēt arī uz marlītes vai stikla traukā, kas nosiets ar marlīti. Pašaudzētie un diedzētie zaļumi bagātīgi satur B grupas (B1, B2, B6, folskābi), C, E un K vitamīnus, dzelzi, fosforu, mangānu, kāliju, antioksidantus un citus bioloģiski aktīvus savienojumus. To lietošana uzturā ļoti pozitīvi ietekmē organisma kopējo labsajūtu, tāpēc svaigos zaļumus un asniņus pievieno jau gataviem ēdieniem garšas daudzveidībai, gatavojot dažādus augļu kokteiļus, maizītes, salātus utt. 

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock
 






    Komentāru noteikumi

    SVARĪGĀKAIS