Apmācies
Rīga
-1°
Apmācies
LV RU
Sagatavojies pavasarim!

Ēdam nezāles! Pieneņu un zaķskābeņu salāti (8)

 
23.aprīlis 2016  10:34

„Zaķskābenes jeb zaķkāposti ir bagāti ar C vitamīnu, savukārt pieneņu lapiņas esot pat vērtīgākas nekā citroni, burkāni un banāni,” teic „Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants. Viņš iesaka ēšanai lasīt mazās pieneņu lapas, jo lielās ir rūgtas, rūgti ir arī kāti, tāpēc tie ir jāatdala no lapas.

Izmēģini! Pieneņu lapiņas, pareizi pagatavotas, patiesi ir gardas!

Izmēģini! Pieneņu lapiņas, pareizi pagatavotas, patiesi ir gardas!

4 personām
Sastāvdaļas:

1 sauja jauno pieneņu lapu
1 sauja zaķskābeņu
12 paipalu olas
1 pac. graudainā biezpiena

Mērcei
1 ēdamk. cidoniju sīrupa
2 ēdamk. olīveļļas
1 tējk. ābolu etiķa

Gatavošana:
Mērci pagatavo, sajaucot kopā norādītās sastāvdaļas. Paipalu olas vāra 3 minūtes.
Pieneņu lapas samaisa ar zaķskābenēm un sadala divās daļās.
Biezpienu un vienu daļu zaļumu samaisa kopā. Šķīvī liek biezpienu, virsū uzliek otru daļu zaļumu, paipalu olas un pārlej ar mērci.

Vērts zināt! Pienenes var sablenderēt ar eļļu un uzglabāt ziemai saldētavā.

Mammamuntetiem.lv / Publicitātes foto
 

 






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS