Apmācies
Rīga
Apmācies
LV RU
Garšīgi

Gaisīga un garda kūka Mātes dienā: "Pavlova" ar zemenēm (4)

 
07.maijs 2016  10:47

Ārpusē kraukšķīga, iekšpusē mīksta un sulīga, pārlieta ar viegli saldinātu saputotu saldu krējumu, un tam visam pāri svaigas zemenes – viegli saldenas, ar mazu devu skābuma. Iepriecini savu māmiņu un izcep viņai šo kūku Mātes dienā!

Zemeņu sezona ir sākusies: tirgū jau pieejamas pirmās Latvijā audzētās ogas. Labu apetīti!

Zemeņu sezona ir sākusies: tirgū jau pieejamas pirmās Latvijā audzētās ogas. Labu apetīti!


Sarežģītība: vidēja
•    Personas: 6
•    Izmaksas: vidējas
•    Sagatavošana: 15min.
•    Gatavošana: 1.10h
•    Kopējais laiks 1.30h

Sastāvdaļas:
•    5 olu baltumi
•    340 g pūdercukura
•    1 tējk. vaniļas ekstrakta, ja vēlies
•    1 ēd.k. baltvīna etiķa
•    1,5 ēd.k. kukurūzas cietes
•    200 g salda krējuma
•    20 g cukura
•    šķipsna citrona mizas, smalki sarīvētas
•    400 g zemenes

Patiesībā šis ir tradicionāls Jaunzēlandes Ziemassvētku deserts. Bet austrālieši teiktu, ka tradicionāls Austrālijas deserts. Lai vai kā, tā kā mums zemeņu ziemā nav, tad šī varētu kļūt par iecienītu vasaras kūku, kuru, ja vairs (vai vēl) nav pieejamas zemenes, vari papildināt ar avenēm, mellenēm, jāņogām un visām citām ogām.

Pagatavošana:
1.    Sasildi krāsni 180 grādus karstu. Ieklāj cepamo plāti ar cepampapīru un iezīmē apmēram 23 cm lielu apli, lai, liekot masu, zini, pēc kā vadīties.
2.    Liec mikserī olbaltumus un lielā ātrumā puto, līdz putas kļūst stingras. Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno pūdercukuru un pēc katras karotes kārtīgi to iemaisi. Tā turpini, līdz viss cukurs beidzies, un tādā gadījumā putot vajadzētu kopā kādas 10 minūtes.
3.    Kad pagājušas 10 minūtes, pievieno etiķi un vaniļas ekstraktu (ja lieto) un ļauj iemaisīties. Beigās pievieno kukurūzas cieti un to ar lielu karoti iecilā.
4.    Kārto olbaltuma masu uz cepampapīra. Kad viss salikts, skaties, lai ārējās malas būtu pavisam nedaudz augstākas par pašas „Pavlovas” vidu.
5.    Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā 3 minūtes, tad samazini temperatūru uz 120 grādiem un cep 1 h. Izslēdz krāsni un ļauj „Pavlovai” atdzist aukstai (vislabāk visu nakti).
6.    Pirms pasniegšanas vijīgās, bet ne pārlieku stingrās putās saputo saldu krējumu ar 20 g cukura. Liec krējumu uz „Pavlovas” un pārber ar mazajām zemenēm (vai, ja tās lielas, tad sagrieztām uz pusēm vai šķēlēs).

Recepte: Signe Meirāne / Publicitātes foto
cetrassezonas.lv



 






    Komentāru noteikumi

    SVARĪGĀKAIS