Apmācies, stiprs lietus
Rīga
Apmācies, stiprs lietus
LV RU
Garšīgi

Recepte Mātes dienas brokastīm: pankūkas ar šokolādes gabaliņiem

 
06.maijs 2016  19:05

Kas var būt garšīgāk nekā pa retam brīvdienu brokastīs apēst pankūkas ar šokolādes gabaliņiem? Pat visvienkāršākās pankūkas tad paliek maģiski garšīgas un īpašas, un lieliski garšos arī Mātes dienas brokastīs.

Pankūkas var izrotāt ar svaigām ogām vai uz katras uzzīmēt skāba krējuma vai šokolādes mērces "sejiņu". Lai labi garšo!

Pankūkas var izrotāt ar svaigām ogām vai uz katras uzzīmēt skāba krējuma vai šokolādes mērces "sejiņu". Lai labi garšo!


Sarežģītība: zema
•    Personas: 6
•    Izmaksas: vidējas
•    Sagatavošana: 10min.
•    Gatavošana: 20min

Sastāvdaļas:
    100 g augstākā labuma kviešu miltu
    30 g brūnā Demeraras cukura
    ½ tējk. cepamā pulvera, bez kaudzes
    2 vidējas olas
    60 g skāba krējuma
    40 g šokolādes gabaliņu
    maza šķipsniņa sāls

Pagatavošana:
1.    Liec bļodā miltus ar cepamo pulveri, mazu šķipsniņu sāls, cukuru un samaisi. Tad pieliec olu un krējumu. Samaisi, lai mīkla ir vienmērīga, lai tajā nav kunkuļu. Beigās pieber šokolādes gabaliņus un samaisi.
2.    Atstāj mīklu pastāvēt 15 minūtes.
3.    Pannā sakarsē eļļu, lej lielas mīklas karotes, lai sanāk paliela pankūka. Cep uz vidējas uguns, līdz redzi, ka virspusē maliņas jau kļūst stingrākas. Ar cepamo lāpstiņu pamēģini, vai vari to pabāzt zem pankūkas. Ja vari, tad liec apakšā un apgriez pankūku otrādi.
4.    Cep no otras puses, līdz pankūka brūna. Ņem nost no pannas un liec uz šķīvja. Ja domā izcept visas pankūkas, tad pirmās izceptās pankūkas šķīvī pārklāj ar foliju, lai tās saglabātos siltas, kamēr izcepsi pārējās.
5.    Liec pankūkas uz šķīvja, un uz katras vari uzzīmēt šokolādes mērces vai pat skāba krējuma sejiņas. Ja mājās ir ogas – vasarā svaigas un ziemā saldētas –, izmanto tās un izveido sejas no ogām.  

Recepte: Signe Meirāne / Publicitātes foto
cetrassezonas.lv

 






    Komentāru noteikumi

    SVARĪGĀKAIS