Apmācies
Rīga
Apmācies
LV RU
Garšīgi

Skābeņu biezenis un citas receptes zaļuma saglabāšanai ziemas krājumiem

 
10.maijs 2016  07:36

Pavasara skābenes ir labas gan ēšanai uzreiz, gan arī krājumu gatavošanai rudenim un ziemai. Konservētas skābenes noder gan zupām, gan mērcēm, gan kā pesto, gan kā garšaugu piedeva.

Konservētas skābenes noder gan zupām, gan mērcēm, gan kā pesto, gan kā garšaugu piedeva.

Konservētas skābenes noder gan zupām, gan mērcēm, gan kā pesto, gan kā garšaugu piedeva.

Konservēšanai vispiemērotākās ir jaunas nepāraugušas lapas bez cietiem kātiem un bojājumiem. Ja skābenes plūc savā dobē un tās nav apbirušas ar smiltīm, un nemana ar kukaiņus, tad pietiek tās viegli noskalot tekošā ūdenī. Saldēšanai paredzētās var nesusināt, bet biezenim un citiem konserviem domātās gan vajag nosusināt.
 
- Skābenes ieteicams karsēt un vārīt katlā ar kādu moderno pārklājumu, jo metāla katlā gatavotās dažkārt iegūst nepatīkamu piegaršu.
- Tā kā skābenes bieži vien kalpo arī par garšaugu, tās mēdz konservēt kopā ar dillēm un pētersīļiem kā garšaugu piedevu.
 
Skābeņu biezenis
Skābeņu biezenis piešķir ēdieniem gan košāku krāsu, gan patīkami skābenu garšu. It sevišķi labi tas der kā piedeva mērcēm un zupām.
Pārlasītas skābenes bez lieliem kātiem virtuves kombainā sasmalcini, liec emaljētā katlā un karsē līdz 90 grādiem. Tūlīt stingri pildi burkās, ar karoti sablīvē, uzliec vāciņus un sterilizē 40 minūtes (puslitra burkas). Aizvāko un uzglabā aukstā vietā.
 
Saldētas skābenes
Sagatavotas skābeņu lapas rupji sakapā, pildi nelielos saldēšanai paredzētos trauciņos, pārlej ar aukstu ūdeni, liec saldētavā un sasaldē. Ja skābenes saldē bez ūdens piedevas, tās sasalst un saplok. Ūdenī saldētas skābenes pievieno ēdieniem neatlaidinātas.
 
Žurnāls "100 Labi Padomi"/ Foto: Shutterstock






    Komentāru noteikumi

    SVARĪGĀKAIS