Apmācies, neliels lietus
Rīga
Apmācies, neliels lietus
LV RU
Garšīgi

Biezpiena un zemeņu kūka - viegls un gaisīgs cienasts Jāņu galdam (5)

 
22.jūnijs 2016  20:08

Šī ir ļoti ātra, viegla un svaiga kūka, jo tās sastāvā ir skābs krējums un daudz zemeņu. Ja negribi cept biskvītu, tad vari par pamatu ņemt sablenderētus cepumus vai pat veselus cepumus, tikai tos pirms tam viegli izmērcē, piemēram, ābolu sulā. Tomēr ar biskvītu būs cita garša.

Liec kūku ledusskapī, lai sastingst un sasūcas ar visām garšām vismaz 6 stundas.

Liec kūku ledusskapī, lai sastingst un sasūcas ar visām garšām vismaz 6 stundas.

Zemenes izkārto ar spicītēm uz augšu. Labu ēstgribu!

Zemenes izkārto ar spicītēm uz augšu. Labu ēstgribu!

Sastāvdaļas:
•    550 g pilnpiena biezpiena
•    150 g pūdercukura
•    8 želatīna plāksnes
•    200 g skāba krējuma

Biskvītam:
•    2 olas
•    4 ēd.k. pūdercukura
•    ½ citrona miziņa
•    50 g miltu
•    ¼ tējk. cepamā pulvera
•    600 g mazu zemeņu

Pagatavošana:
1.    Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko divas formas 20 cm diametrā ar sviestu un izbārsti ar miltiem.
2.    Sakul olas ar pūdercukuru apmēram 2 minūtes. Pievieno miltus, cepamo pulveri un citrona mizu un saputo vēl 1 minūti. Lej sagatavotajās formās un cep apmēram 9 minūtes. Atdzesē uz restēm.
3.    Biezpienu izberz caur sietu vai sablenderē. Liec bļodā, pievieno pūdercukuru un saputo apmēram 3 minūtes. Tad pievieno skābu krējumu, citrona sulu un saputo vēlreiz lielā ātrumā 1 minūti. Noliec malā.
4.    Želatīna plāksnītes liec aukstā ūdenī un paturi 10 minūtes. Nosusini želatīna plāksnēm ūdeni, liec tās mazā katliņā un izkausē.
5.    Mikserim darbojoties, lej klāt izkausēto želatīnu. Liec ledusskapī, lai krēms sastingst un pārlieku netek.
6.    Formiņā liec vienu biskvīta pamatni. Tai pa virsu kārto zemenes, pārklājot visu apakšu, lej pa virsu gandrīz visu krēmu. Tad virsū liec otru biskvīta kārtu. To pārklāj ar pāri palikušo krēmu un vēlreiz izkārto ar zemenēm, ar spicītēm uz augšu.
7.    Liec kūku ledusskapī, lai sastingst un sasūcas ar visām garšām vismaz 6 h.

Recepte: Signe Meirāne / cetrassezonas.lv / Foto: Publicitātes foto / Shutterstock






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS