Apmācies
Rīga
Apmācies
LV RU
Garšīgi

Karalisks deserts tikai stundas laikā - zemeņu un putukrējuma kūka

 
21.jūnijs 2016  13:35

Starp maigām biskvīta kārtām slēpjas aromātiskas zemenes un gaisīgs putukrējums. Šis vieglais un ātrais vasaras deserts prasa tikai stundu laika un pacietību, jo kūkai jāļauj vismaz 12 stundas ievilkties.

Karalisks deserts tikai stundas laikā - zemeņu un putukrējuma kūka

Pirms pasniegšanas kūku atsvaidzini ar svaigu putukrējumu un zemenēm. Labu ēstgribu!

Pirms pasniegšanas kūku atsvaidzini ar svaigu putukrējumu un zemenēm. Labu ēstgribu!

Sastāvdaļas:
•    4 olas
•    4 ēd.k. auksta ūdens
•    1/2 tējk. jūras sāls
•    150 g baltā cukura
•    80 g kviešu miltu
•    90 g kartupeļu cietes
•    1 tējk. cepamā pulvera
•    1 ēd.k. vaniļas ekstrakta (vai vaniļas cukura)
•    400 g zemeņu, gabaliņos
krēmam:
•    500 ml saldā krējuma
•    2 ēd.k. cukura

Pagatavošana:
1.    Cepeškrāsni sakarsē 180 grādus karstu. Lielā cepešpannā ieklāj cepamo papīru.
2.    Pagatavo biskvītu. Olu baltumus saputo ar mikseri. Kad to apjoms palielinās, pievieno ūdeni. Pēc 2 minūtēm, kad putas kļuvušas vēl stingrākas, pievieno sāli, cukuru un puto tālāk, līdz baltumi kļuvuši spīdīgi un stingri. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus un vaniļas ekstraktu.
3.    Atsevišķā bļodā iesijā kartupeļu cieti, miltus un cepamo pulveri. Kad olu masa gatava, pakāpeniski iemaisi sauso maisījumu. Uzmanīgi iecilā gatavajā mīklā mazos gabaliņos sagrieztas zemenes.
4.    Sagatavotajā formā ielej mīklu un liec krāsnī cepties 25 minūtes. Gatavu biskvītu atdzesē, neizņemot no cepešpannas. Atdzesētu biskvītu sagriez 2 vienādās daļās.
5.    Pagatavo krēmu. Saputo saldu krējumu ar cukuru. Putukrējumu sadali divās daļās, iesmērē putukrējumu starp biskvīta kārtām un visapkārt. Liec kūku ledusskapī ievilkties uz nakti. Pirms pasniegšanas kūku atsvaidzini ar svaigu putukrējumu un zemenēm.

Rezultāts:
•    Kūkas izmērs: 20 x 35 cm

cetrassezonas.lv / Foto: Shutterstock / Publicitātes foto






    Komentāru noteikumi

    SVARĪGĀKAIS