Skaidrs
Rīga
-1°
Skaidrs
LV RU
Garšīgi

Kabači ātrajām vakariņām. 3 idejas (1)

 
19.jūlijs 2016  10:25

Kabači ir universāls dārzenis, kuru var lietot gan svaigā veidā, gan ceptu, vārītu, tvaicētu - gan zupās, gan sautējumos vai salātos. Žurnāls "100 Labi Padomi" piedāvā 3 idejas kabaču ātrai pagatavošanai vakariņās.

Ja nezini, ko iesākt ar kabaču kalnu savā virtuvē, iedvesmojies no šīm receptēm. Ātri un gardi!

Ja nezini, ko iesākt ar kabaču kalnu savā virtuvē, iedvesmojies no šīm receptēm. Ātri un gardi!

Ātrā sātīgā kabaču uzkoda
Labi garšo ar glāzi auksta baltvīna.

1. Jaunu, tvirtu kabaci sagriez plānās šķēlītēs, no abām pusēm apcep olīveļļā un atdzesē.

2. Šķēlītes kārto uz lēzena šķīvja, apslaki ar svaigi izspiestu citrona sulu un pārkaisi ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

3. Virsū uzber sakapātas olīvas, kādas vēlies, šķiņķi un rīvētu sieru, vislabāk – Parmas sieru.

Kabaču šķēles ar ķiplokiem un raudeni
Ātri un vienkārši pagatavojamas, taču sātīgas vakariņas. Kabaču vietā vari izmantot arī patisonus.

800 g mazu kabaču
4 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. sviesta
3–4 ķiploka daiviņas
1 ēdk. sīki sakapātu svaigu raudeņu
malti melnie pipari
sāls
citrona šķēlītes

1. Kabačus sagriez šķēlēs, liec pannā ar sakarsētu eļļu un sviestu un apcep.
2. Ķiplokus nomizo, izspied caur spiedi un pievieno kabačiem. Pārkaisi ar sāli un pipariem un sautē aptuveni  5–7 minūtes.
3. Pārkaisi raudeni un pasniedz ar citrona šķēlītēm.

Kabaču biezeņzupa ar zaļumiem
Kabaču biezzupa - klasisks ēdiens, kuru pēc savas gaumes var papildināt ar dažādām piedevām. Labu ēstgribu!

Kabaču biezzupa - klasisks ēdiens, kuru pēc savas gaumes var papildināt ar dažādām piedevām. Labu ēstgribu!


Lai zupa būtu sātīgāka, vari papildināt to ar maizes grauzdiņiem vai ceptām bekona strēmelītēm.

500 g kabaču
100 g kartupeļu
50 g sviesta
500 ml dārzeņu buljona
250 ml saldā krējuma
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
3 ēdk. sakapātu zaļumu
kaltēta raudene
malts muskatrieksts
malti pipari, sāls

1. Nomizotu sīpolu sakapā un apcep dziļā pannā izkausētā sviestā.
2. Divas trešdaļas kabaču sagriez šķēlītēs, pārējos sarīvē rupjās skaidiņās.
3. Nomizotus kartupeļus sagriez mazos gabaliņos, kopā ar kabaču šķēlītēm liec pannā un dažas minūtes pasautē.
4. Pievieno garšvielas un caur spiedi izspiestus ķiplokus. Pielej buljonu un uz lēnas uguns vāri 20 minūtes.
5. Zupu sablenderē, pielej krējumu, samaisi. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētajiem kabačiem.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS