Mazmākoņains
Rīga
Mazmākoņains
LV RU
Garšīgi

Sviesta pupiņas. Gatavošana - elementāra (6)

 
08.augusts 2016  12:23

Šobrīd, kad sviesta pupiņu īstā sezona, tās ir kļuvušas par mūsu ģmenes vakariņu galveno piedevu. Un tad uz šķīvja greznojas - kāds gaļas vai zivs gabaliņš, neprātā smaržīgi tomāti no mammas dārza un - dažās minūtēs pagatavotās sviesta pupiņas.

Ja dzeltenās sviesta pupiņas novāc savlaicīgi - kamēr pāksts ir maiga un mīksta -, tās ir ēdamas ar visu pāksti.

Ja dzeltenās sviesta pupiņas novāc savlaicīgi - kamēr pāksts ir maiga un mīksta -, tās ir ēdamas ar visu pāksti.

Sastāvdaļas:
Sviesta pupiņas pākstīs (tik, cik plānojat apēst vienā reizē)
Ēdamkarote sviesta
Ūdens un šķipsna sāls

Gatavošana:
1. Noskalo sviesta pupiņu pākstis.
2. Pupiņu pākstīm nogriež galus.
3. Liek vārošā ūdenī, kam piemesta šķipsniņa sāls (sāli var nelikt). Vāra aptuveni 5-7 minūtes. Nokāš.
4. Uz pannas izkausē sviestu un apcep pupiņas zeltaini brūnas.

Variācijas:
- sviestam vari pievienot saspiestu ķiploku;
- pupiņas pēc apcepšanas vari pārkaisīt ar rīvētu sieru (kāds pašiem vislabāk garšo);
- pupiņas vari sutināt un apcept kopā ar puķkāpostiem;
- pupiņas vari pārkaisīt ar rīvmaizi.

Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS