Skaidrs
Rīga
12°
Skaidrs
LV RU
Garšīgi

Pagatavo pats! 2 receptes, lai tavā virtuvē taptu ideāls vasaras ēdiens - biezpiens (7)

 
23.augusts 2016  11:11

Gardu biezpienu var pagatavot arī mājās, un, lai tas izdotos, tam ne vienmēr vajag treknu pienu tieši no govs. Piedāvājam 2 biezpiena gatavošanas versijas - vienu ar 2% pienu, otru - ar pilnpienu.

Biezpienu mājās var pagatavot arī no veikalā nopērkamā 2% piena. Izdosies!

Biezpienu mājās var pagatavot arī no veikalā nopērkamā 2% piena. Izdosies!

Kā pašam pagatavot garšīgu biezpienu? Pirmā recepte
No kvalitatīviem produktiem vajadzētu sanākt apmēram puskilogramam biezpiena un diviem litriem sūkalu.

2 l piena (2%)
1 l kefīra (3,5%)
200 ml skābā krējuma (20%)

1. Pienu sakarsē verdošu, pievieno kefīru un krējumu un rūpīgi samaisi. Katlam uzliec vāku un atstāj uz 20 minūtēm.

2. Lielā caurdurī ieklāj marli divās kārtās. Uzmanīgi ielej sarecējušo pienu. Marles maliņas saņem kopā, sasien un pakarini virs bļodas, lai notek sūkalas.

3. Liec marli ar biezpienu atpakaļ caurdurī, uzliec virsū šķīvīti un slogu. Atstāj uz 2–3 stundām.

Kā pašam pagatavot garšīgu biezpienu? Otrā recepte
Dažkārt pietiek pienu sakarsēt līdz 30 grādiem, kad tas jau sāk mazliet celties uz augšu.

Ja vēlies, tad tikko pagatavotu biezpienu uzreiz samaisi ar svaigiem zaļumiem vai garšvielām.

Ja vēlies, tad tikko pagatavotu biezpienu uzreiz samaisi ar svaigiem zaļumiem vai garšvielām.


2 l pilnpiena
5 ēdk. citronu sulas

1. Pienu lēnām karsē. Tiklīdz tas sāk kaut mazliet kāpt uz augšu, iemaisi citronu sulu.
2. Noņem no uguns un vismaz uz 4 stundām noliec siltā vietā, pēc tam izkās caur divās kārtās salocītu marli.
3. Marlē palikušo biezpienu noskalo zem auksta ūdens strūklas, kārtīgi izspied un notecini. Jo vairāk šķidruma tas zaudēs, jo stingrāks kļūs.
Ideja! Ja vēlies, tad tikko pagatavotu biezpienu uzreiz samaisi ar svaigiem zaļumiem vai garšvielām.

Ātrais pikantais biezpiens
Eļļa šajā receptē ir svarīga sastāvdaļa, jo padara garšu krēmīgu un ļoti patīkamu.

4 porcijas
15 minūtes

Pikanto biezpienu pasniedz pie vārītiem kartupeļiem, siera, zivīm vai vienkārši uz maizes.

Pikanto biezpienu pasniedz pie vārītiem kartupeļiem, siera, zivīm vai vienkārši uz maizes.

500 g vājpiena biezpiena
4 mazos gabaliņos sagriezti tomāti
2 sagrieztas vārītas olas
1 sakapāts sīpols
1 sakapāta svaiga čili pāksts
2 ēdk. sakapātu pētersīļu vai citu zaļumu
2 ēdk. eļļas
1 tējk. maltas paprikas
sāls, malti pipari

Visus produktus samaisi un pasniedz pie vārītiem kartupeļiem, siera, zivīm vai vienkārši uz maizes.

Biezpiena krēms ar banāniem un ingveru

4 porcijas
20 minūtes

Krēmu vari papildināt arī ar ogām – zemenēm, avenēm, kazenēm.

Krēmu vari papildināt arī ar ogām – zemenēm, avenēm, kazenēm.

500 g biezpiena
150 ml piena
2 nogatavojušies banāni
30 g sarīvētas šokolādes
1–2 paciņas vaniļas cukura

Sīrupam:
20 g smalki sarīvēta ingvera
60 g cukura
150 ml ūdens
1 liela laima miziņa un sula

1. Mazā panniņā uzvāri ingveru kopā ar laima sulu un rīvētajām miziņām, kā arī cukuru un ūdeni. Uz straujas uguns turpini vārīt, līdz šķidrums samazinās uz pusi. Izkās caur sietiņu un mazliet atdzesē.

2. Pusotru banānu ar dakšiņu saspaidi un rūpīgi sakul ar biezpienu, vaniļas cukuru un pienu. Pārlej ar sīrupu un izcilā.

3. Pirms pasniegšanas atlikušo banāna pusīti sagriez šķēlītēs un kopā ar rīvēto šokolādi izrotā krēmu.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock






Komentāru noteikumi