Apmācies, vājš smidzinošs lietus
Rīga
Apmācies, vājš smidzinošs lietus
LV RU
Garšīgi

Pikanta zupa vasaras vakariņām - tomātu gaspačo ar garnelēm

 
25.augusts 2016  17:55

Šis gan nav īsti tradicionāls gaspačo, jo tam netiek pievienota maize, turklāt to ēd ar karoti, nevis dzer no glāzītes, kā to vajadzētu darīt. Tas gan nemaina to, ka šī būs ātri pagatavojama, atsvaidzinoši pikanta zupa tavām vakariņām.

Ideāls vakariņu ēdiens siltā vasaras dienā. Zupu pasniedz bļodiņās ar garnelēm.

Ideāls vakariņu ēdiens siltā vasaras dienā. Zupu pasniedz bļodiņās ar garnelēm.

Sastāvdaļas:
1,2 kg tomātu
2 gurķi
1 sarkanā paprika
3 lielas ķiploka daiviņas, sakapātas
1 liels sīpols, sakapāts
1/2 liela čili, sakapāts
2 ēd.k. baltvīna etiķa
1 ēd.k. extra virgin olīveļļas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Garnelēm:
2 ēd.k. olīveļļas garneļu cepšanai
12 tīģergarneles
nedaudz svaigi spiestas citrona sulas

Pagatavošana:
Jaudīgā blenderī sablenderē visus dārzeņus. Pievieno olīveļļu, etiķi, sāli un piparus.
Pannā sasildi olīveļļu un 5 minūtes apcep garneles. Uzspied nedaudz citrona sulas.
Pasniedz zupu bļodiņās ar garnelēm.

Recepte: Laura Grēviņa
Cetrassezonas.lv / Publicitātes foto






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS