Apmācies, sasalstošs lietus
Rīga
Apmācies, sasalstošs lietus
LV RU
Garšīgi

Ko gardu vēl pagatavot no kabača? Recepte - tarte ar kazas sieru un ķiploku

 
24.augusts 2016  11:10

Laikā, kad dārzi un tirgus priecē ar kabaču pārpilnību, nereti pietrūkst jaunu ideju, ko gardu vēl no šā dārzeņa pagatavot. Šajā tartē uz maigas, drūpošas bezglutēna mīklas pamatnes apvienots maigais kabacis un kazas siers ar pikanto ķiploku.

Skaisti zeltaino krāsu iegūsi, beigās tarti paturot krāsnī grila režīmā. Lai labi garšo!

Skaisti zeltaino krāsu iegūsi, beigās tarti paturot krāsnī grila režīmā. Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:
mīklai:
80 g mīksta sviesta
1 ola
1 tējk. cukura
½ tējk. jūras sāls
100 g rīsu miltu
60 g kukurūzas cietes
¼ tējk. cepamā pulvera
30 g sezama sēklu

pildījumam:
300 g jauno kabaču, 5 mm šķēlēs
2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
olīveļļa
2 olas
150 ml saldā krējuma
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
šķipsniņa muskatrieksta
100 g nenogatavināta kazas siera

Pagatavošana:
Bļodā saputo sviestu, pievieno olu, cukuru un sāli un turpini putot, līdz masa ir viendabīga. Sviesta masā iesijā rīsu miltus, kukurūzas cieti un cepamo pulveri, pievieno sezama sēklas un samīci mīklu. Ietin mīklu plēvē un atdzesē ledusskapī vismaz 1 stundu.

Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ar sviestu ietauko 22 cm diametra tartes formu. Atdzesēto mīklu izrullē un ieklāj formā, piespiežot maliņas. Cep tartes pamatni 10–15 minūtes, līdz tā kļūst zeltaina. Likt mīklai virsū slogu nav nepieciešams, jo mīkla cepoties neuzpūšas.

Kamēr cepas pamatne, pannā uzsildi olīveļļu un viegli apcep tajā ķiplokus, tad pievieno kabačus un apcep pusgatavus.
Bļodā liec olas, saldo krējumu, sāli, svaigi maltus melnos piparus un muskatriekstu, sablenderē vai saputo ar putojamo slotiņu. Uz tartes pamatnes izkārto kabačus, virsū sadrupini kazas sieru un pārlej ar olu un saldā krējuma masu. Liec krāsnī un cep 170 grādos vēl 15–20 minūtes. Beigās paturi tarti krāsnī grila režīmā, lai tā kļūst skaisti zeltaina.

Recepte: Olga Elste
Cetrassezonas.lv / Foto: Armands Meirāns






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS