Apmācies, neliels sniegs
Rīga
-4°
Apmācies, neliels sniegs
LV RU
Garšīgi

Iepriecini tēti ar gaisīgu ābolu kūku! RECEPTE (3)

 
10.septembris 2016  16:55

Svētdien visā pasaulē un arī Latvijā atzīmēsim Tēva dienu. Tādēļ iesakām palutināt savu tēvu ar gardu ābolu – Čedaras siera drumstalkūku. Pievienojot tvaiku, tā kļūs īpaši gaisīga, un āboli kusīs uz Tavas mēles!

Lai labi garšo!

Lai labi garšo!

Lai pagatavotu kūku, Tev būs nepieciešams:

Mīkla - vari izvēlēties, kāda Tev vai Tavam tētim garšo vislabāk (mēs iesakām rauga mīklu); 
100 ml cukura;
150 ml miltu;
1 tējkarote kanēļa;
Pustējkarote muskatrieksta;
5 nomizoti āboli, sagriezti šķēlītēs;
100 ml auzu pārslas;
100 ml brūnā cukura;
50 g sviesta;
140 ml rīvēta Čedaras siera.

Uzsildi cepeškrāsni līdz 200 grādiem;
Īpašā ūdenim paredzētā tvertnē ielej ūdeni tvaikam;
Izrullē mīklu un vienmērīgi ieklāj to pīrāga traukā;
Sajauc kopā cukuru, 50 ml miltu, kanēli, muskatriekstu un labi samaisi; Pievieno klāt ābolus un pārklāj visu pāri mīklai;
Sajauc kopā auzu pārslas, brūno cukuru, pāri palikušos miltus un sviestu, līdz izveidojas drumstalas;
Iemaisi iekšā sieru un vienmērīgi pārkaisi pāri āboliem;
Cep 50 minūtes vai arī līdz kūka kļūst zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Kasjauns.lv / Publicitātes foto






    Komentāru noteikumi

    SVARĪGĀKAIS