Apmācies
Rīga
-1°
Apmācies
LV RU
Garšīgi

Cepeškrāsnī ceptu plūmju ievārījums - recepte

 
12.septembris 2016  17:40

Izmēģini mazliet neparastāku ievārījumu - krāsnī ceptu plūmju ievārījumu. Ja garšo saldāks ievārījums, pārber vairāk cukura. Garšas uzlabošanai var pievienot arī vaniļas cukuru.

Tradicionālās plūmju zaptes vietā pamēģini šo. Mēs garantējām - fantastiski garda!

Tradicionālās plūmju zaptes vietā pamēģini šo. Mēs garantējām - fantastiski garda!

Sastāvdaļas
1,5 kg plūmju
150 g valriekstu kodolu
200 g cukura

Gatavošana
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.
2. Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Pusītes cieši citu pie citas liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Raugies, lai plāts būtu pilna ar plūmēm.
3. Sadrupini riekstus un pārber plūmēm. Pārkaisi ar cukuru.
4. Liec cepeškrāsnī un cep, līdz cukurs karamelizējas. Ja vajag, plūmes apgrozi.
5. Karstas pildi burciņās un aizvāko.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock






    Komentāru noteikumi

    SVARĪGĀKAIS