Skaidrs
Rīga
-2°
Skaidrs
LV RU
Garšīgi

Rudens tomāti virtuvē. Krēmzupas recepte (2)

 
29.septembris 2016  18:45

Šī ir īsta tomātu zupa, kura tev atgādinās aizejošo atvasaru. Gan zupas pamatu, gan lielāko saldumu dod tomāts. Ja tev tomāti nav tik saldi, beigās pievieno nedaudz vairāk cukura. Ātri, viegli un garšīgi. Ja nevēlies saldo krējumu, aizstāj ar pienu vai svaigu krēmsieru vai neliec neko.

Zupu pasniedz bļodā, pa virsu uzberot grauzdiņus. Ja vēlies, pieliec arī Parmas sieru. Ātri, viegli un garšīgi.

Zupu pasniedz bļodā, pa virsu uzberot grauzdiņus. Ja vēlies, pieliec arī Parmas sieru. Ātri, viegli un garšīgi.

Sastāvdaļas:
50 g maizes
4 ēd.k. olīveļļas
1 liels sīpols, ļoti smalki sakapāts
2 lielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
½ čili, sagriezts plānās šķēlēs
šķipsniņa jūras sāls
15 raudenes lapiņu
900 g tomātu, sagriezti rupjos kubiņos*
60 ml salda krējuma
1 tējk. balzamiko
1 tējk. cukura
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Ielej pannā olīveļļu, liec iekšā maizes kubiņus, apmaisi no visām pusēm un liec cepties apmēram 10 min.

Katliņā lej eļļu, sakarsē. Klāt liec sīpolus, ķiploku, čili un sāli un uz mazas liesmas sautē apmēram 10 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti, bet nekādā gadījumā brūni.

Liec katlā klāt tomātus un raudeni. Uz lielas uguns maisot uzvāri, tad samazini liesmu, uzliec vāku un 10 minūtes sautē.
Noņem katlu no uguns, atdzesē 5 minūtes. Sablenderē zupu, izberz caur sietu un lej atpakaļ katlā.

Pielej saldu krējumu, balzamiko un pieliec cukuru. Pagaršo, vai nav nepieciešams vēl sāls. Uzsildi līdz pirmajam burbulim, un gatavs.

Pasniedz bļodā, zupai pa virsu uzberot grauzdiņus. Ja vēlies, pieliec arī Parmas sieru.

Recepte un foto: cetrassezonas.lv






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS