Apmācies, neliels sniegs
Rīga
-4°
Apmācies, neliels sniegs
LV RU
Garšīgi

Pilngraudu brokastu mafini ar sēkliņām un āboliem - recepte (1)

 
01.oktobris 2016  07:30

Mafini ir ideāls produkts, kas ir ātri pagatavojams, variējams ar garšām un tekstūrām no ļoti veselīga līdz pat ļoti saldam un neikdienišķam. Šie mafini ir domāti brokastīm vai spēcinošam launagam, jo tajos pilngraudu miltu veselīgums, kas vienlaikus veido arī rupju un sulīgu struktūru, nedaudz riekstainu piegaršu, kopā ar sēkliņām un rozīnēm dos lielisku sāta sajūtu.

Šie mafini ir domāti brokastīm vai spēcinošam launagam.

Šie mafini ir domāti brokastīm vai spēcinošam launagam.

Sastāvdaļas:
80 g rozīņu
230 g pilngraudu kviešu milti
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sodas
šķipsniņa sāls
1/ tējk. kanēļa
1 vidēja ola
2 olu dzeltenumi
100 g brūnā vai baltā cukura
250 ml kefīra
125 ml saulespuķu eļļas
110 g sarīvētu ābolu
20 g ķirbju sēklu
20 g saulespuķu sēklu

Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.
Bļodiņā liec rozīnes un pārlej ar karstu ūdeni. Paturi 10 minūtes.
Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, sodu, cepamo pulveri un kanēli.
Otrā bļodā kefīru, olu, olu dzeltenumus un eļļu sajauc ar dakšiņu tikai tik daudz, lai viss sajaucas kopā.
Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta. Pieliec ābolus, ķirbju un saulespuķu sēklas un rozīnes (ūdens noliets).
Iemaisi, lai ir visā mīklā.
Pannu liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 25–30 minūtes, līdz mafins ir zeltaini skaists un, uzspiežot ar pirkstu, ir stingrs.

Recepte un foto: cetrassezonas.lv






Komentāru noteikumi

SVARĪGĀKAIS