Princim Harijam ir sirsnīgas attiecības ar mammas ģimeni, kas viņu atbalstīja "Invictus Games" pasākumā
Princim Harijam uz “Invictus Games” jubilejas pasākumu Sv. Pāvila katedrālē pievienojas arī mammas brālis grāfs Čārlzs Spensers un mammas māsa lēdija Džeina Felovsa.
Slavenības
2024. gada 9. maijs, 14:48

Princim Harijam ir sirsnīgas attiecības ar mammas ģimeni, kas viņu atbalstīja "Invictus Games" pasākumā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Princim Harijam ir šķietami mīļas attiecības ar radiniekiem no mammas princeses Diānas puses. Vakar, 8. maijā, viņa tante un tēvocis ieradās uz “Invictus Games” jubilejas pasākumu Sv. Pāvila katedrālē Londonā, lai atbalstītu māsasdēlu viņam nozīmīgajā dienā.

Prinča Harija attiecības ar princeses Diānas ģimeni ir mīļas un sirsnīgas, par ko liecina tantes lēdijas Džeinas Felovsas un tēvoča grāfa Čārlza Spensera ierašanās uz “Invictus Games” 10. gadadienas sumināšanas pasākuma Londonā šā gada 8. maijā.

Princis Harijs apmeklē “Invictus Games” pasākumu Sv. Pāvila katedrālē. Ierodas arī Spenseru ģimene

gallery icon

Saseksas hercogs, kurš 2020. gadā kopā ar sievu Meganu Mārklu atkāpās no karalisko pienākumu pildīšanas, šonedēļ atgriezās Apvienotajā Karalistē uz “Invictus Games” spēļu 10 gadu jubileju, kuras viņš līdzdibināja 2014. gadā. Megana nepievienojās Harijam pasākumā, un arī karaliskā ģimene nolēma nepiedalīties, lai gan bija uzaicināta. Tomēr princeses Diānas brālis Čārlzs Spensers un māsa Džeina Felosa ieradās uz pasākumu, lai atbalstītu savu māsasdēlu Svētā Pāvila katedrālē. Satiekoties ar viņiem, Harijs sirsnīgi apskāva tanti un tēvoci, un viņi izskatījās apmierināti viens otra sabiedrībā.

Neraugoties uz nesaskaņām ar Vindzoriem, princis Harijs ir saglabājis ciešu saikni ar radiniekiem no mammas puses – Spenseru ģimeni. Saseksas hercogs ir īpaši tuvs ar savu tanti lēdiju Džeinu, kura ir vidējā no Spenseru māsām. Lēdija Džeina ir četrus gadus vecāka par Diānu un jau sen tiek uzskatīta par uzticības personu un stabilu atbalstu prinča Harija dzīvē. Pēc visa spriežot Harijs ir tuvs arī otrai savai tantei lēdijai Sārai Makorkodeilai.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Princis Harijs (pa kreisi) un princis Viljams ar tantēm lēdiju Sāru (pa kreisi) un lēdiju Džeinu princeses Diānas skulptūras atklāšanas pasākumā 2021. gadā.

“Viņam nepārprotami ir diezgan labas attiecības ar Čārlzu Spenseru, Džeinu un Sāru no mātes puses,” 2023. gada jūnijā intervijā izdevumam “OK!” atklāja vēsturniece Tesa Danlopa. Viņa arī piebilda: “Šķiet, ka šajā ģimenes pusē ir labākas attiecības”, kas deva mājienu, ka Harija attiecības ar Spenseriem šobrīd ir nepārprotami labākas nekā attiecības ar tēvu karali Čārlzu un brāli princi Viljamu.

Karaļnama vēsturniece arī norādīja, ka uzskats, ka Harijam nav ģimenes, neatbilst patiesībai. Viņa izteicās: “Lai gan galvenā uzmanība tiek vērsta uz to, ka Harijam un Meganai nav ģimenes vai attiecību, viņam nepārprotami ir attiecības ar Spenseriem. Un grāmatā “Liekais” (“Spare”) viņš stāsta par abām savām tantēm un tēvoci, kuri bija līdzās, kad viņš un Megana apmeklēja Diānas kapu.”

Pirms prinča Harija šā brīža vizītes Lielbritānijā, tikai izteiktas prognozes, ka princis satiksies ar savu tēvu, un pēc piemiņas pasākuma Svētā Pāvila katedrālē viņam būs īsa tikšanās ar monarhu. Harija pārstāvis otrdien, 7. maijā, noliedza šīs runas, apliecinot, ka tikšanās nenotiks: “Tas diemžēl nebūs iespējams Viņa Majestātes piepildītās programmas dēļ. Hercogs, protams, saprot sava tēva saistību dienasgrāmatu un dažādas citas prioritātes un cer viņu drīzumā satikt.”