foto: ekrānuzņēmums no video
"Alga saņemta - pienācis laiks pārbaudījumam," sociālajos tīklos spriež, kā Latvijā izdzīvot ar 700 eiro
"TikTok" lietotājs Andrew Connors.
Trakā pasaule
2024. gada 16. maijs, 12:33

"Alga saņemta - pienācis laiks pārbaudījumam," sociālajos tīklos spriež, kā Latvijā izdzīvot ar 700 eiro

Jauns.lv

Latvijā minimālā alga ir 700 eiro mēnesī, taču, ņemot vērā pakalpojumu, mājokļu, produktu cenas un visu pārējo, reizēm ar šādu summu normālai dzīvei ir par maz. Nesen par to pastāstīja arī kāds "TikTok" lietotājs - jo par dzīvokli vien viņš maksā vairāk nekā 300 eiro.

"Pienākusi alga, kas nozīmē, ka laiks pārbaudījumam - izdzīvot Latvijā ar 700 eiro mēnesī. Pirmais un galvenais izdevumu avots ir dzīvoklis. Par dzīvokli atdevu 323 eiro. Tālāk - vairāk," "TikTok" pastāstīja ukrainis, kurš šobrīd dzīvo Latvijā. Turklāt dzīvoklis, kā paskaidroja vīrietis, ir 16 kvadrātmetrus mazs (!) un maksā 230 eiro par īri un 93 par komunālajiem. Komentāros citi viņam sāka uzdot jautājumus un dalīties savā situācijā.

"Es ar meitiņu dzīvoju ar 500 un maksāju par visu", "Bet nodokļi kādi? 1000 nopelnīja, 300 atdeva! Nu, un kā dzīvot ar 700? Es nemāku", "Es arī 700 nedabūju", "Divatā dzīvojam ar 500 un normāli. Dzīvoklis savējais ir vienkārši un zemi komunālie", "Man atnāca 600 eiro alga. Labi, ka vīrs strādā trīs darbos!", "Ja darba devējs nevar maksāt summu LV bāzes lietu segšanai, tātad šis darba devējs nevar atļauties darbinieku," raksta komentētāji.

Tomēr vairums ieteikuši vīrietim atrast labāk atalgotu darbu. "Kas tev liek strādāt par 700 eiro?", "Tev it kā nav 19 gadu, lai tik maz nopelnītu", "Strādāt vajag vienkārši. Būvniecībā 60 eiro uz rokas dienā. Negribi strādāt - nevaid!" Video autors komentāros piebildis, ka strādā par līnijas operatoru uzņēmumā "Schneider", taču jau ir cita darba meklējumos.

Tēmas