Novadu ziņas
2024. gada 9. maijs, 10:12

Auto ziņas: kāpēc lauksaimniecības tehnikai vajadzīga laba degviela?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sākot ar šī gada 1. aprīli fosilajām degvielām atsākta obligātās biopiedevas pievienošana. "Neste Latvija" pievieno 7% atjaunīgās biodegvielas "Neste MY". Degvielas kvalitātes jautājums sevišķi būtisks ir lauksaimniekiem, kas izmanto dārgu lielgabarīta tehniku.

Andris Zaļais, "Baltic AGRO" servisa inženieris: "Faktiski pat eļļosana notiek ar to pašu degvielu. Ja tās kvalitāte ir slikta, tad degvielas aparatūra iziet no ierindas."

foto: Ekrānuzņēmums
Nekvalitatīvas degvielas izraisītas problēmas lauksaimniecības tehnikā var sagādāt daudz nopietnākus zaudējumus nekā vieglajā dīzeļauto.

"Neste Latvija" saviem klientiem piegādā degvielu, kam pievienota atjaunīgā dīzeļdegviela "Neste MY". Lauksaimnieki izmanto to pašu dīzeļdegvielu, tikai tā ir iekrāsota. Nekvalitatīvas degvielas izraisītas problēmas lauksaimniecības tehnikā var sagādāt daudz nopietnākus zaudējumus nekā vieglajā dīzeļauto. Remonts, ja tāds nepieciešams, var ieilgt, bet darbi tīrumā negaida. No zemas kvalitātes degvielas var ciest arī cieto daļiņu filtri, kas ir lielāki un dārgāki nekā vieglajos dīzeļauto. Tāpēc saimniecības, kas izmanto modernu tehniku, ir prasīgas pret degvielas kvalitāti.