foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Jekaterinburgā militārā pavēste nosūtīta bērnam, kurš nomira pirms 14 gadiem
Pavēsti ierasties kara komisariātā saņēmis pirms 14 gadiem miris zēns
Pasaulē
2022. gada 26. decembris, 21:28

Jekaterinburgā militārā pavēste nosūtīta bērnam, kurš nomira pirms 14 gadiem

Jauns.lv

Kāda Krievijas pilsētas Jekaterinburgas iedzīvotāja nesen saņēmusi pavēsti, kurā viņas 2006. gadā dzimušais dēls Sergejs Černoskutovs nākamā gada janvārī tiek aicināts ierasties kara komisariātā.

Sergejs, kuram tagad būtu 16 gadu, nomira no hidrocefālijas (šķidruma uzkrāšanās dziļi smadzeņu dobumos) pirms 14 gadiem. Par to ziņo medijs "The Insider".

Saskaņā ar Jekaterinburgas vietējā medija E1.ru ziņojumu, pavēsti nav personīgi piegādājušas militārpersonas, bet tā iemesta pastkastītē. Zēna māte Anastasija norādīja, ka viņas dēls dzimis priekšlaicīgi, un papildus hidrocefālijai viņam konstatēta arī bērnu cerebrālā trieka.

Vietējā iesaukšanas birojā Anastasijai sacīts, ka iesaucamo saraksti esot balstīti uz informāciju no pasu nodaļām. Sieviete gan norāda, ka informējusi attiecīgās iestādes par dēla nāvi.

Anastasija piebilda, ka vēlas brīdināt citas sievietes, jo Krievijas valsts darbinieku nolaidība nozīmē, ka arī viņām jābūt gatavām līdzīgām situācijām.

"The Insider" jau iepriekš publicējis informāciju, ka militāras pavēstes Krievijā saņēmuši arī cilvēki ar smagām slimībām un invaliditāti, tostarp arī neredzīgie un pat tie, kuri sen jau kā miruši.

Putins apmeklē mobilizēto karavīru poligonu

gallery icon

Tumsā un aukstumā, tomēr nesalauzti! Ukraiņi drosmīgi pārvar Krievijas teroru!

Krievijas karaspēks jau ilgāk nekā mēnesi savās raķešu apšaudēs koncentrējas uz Ukrainas enerģētikas un citas svarīgās infrastruktūras apšaudēm, kas rezultējies ...

gallery icon