Pasaulē
2023. gada 13. februāris, 13:54

Dramatisks video: policisti Lietuvā izglābj ledū ielūzušu bļitkotāju

Jauns.lv

Lietuvas policija publicējusi dramatisko stāstu par kāda vīrieša glābšanu, kurš mēģināja makšķerēt uz plāna ledus un ielūza, vēsta 15min.lt.

Kā atklāj Lietuvas policija, vakar, 12. februāra rītā, 58 gadus vecs vīrietis no Šauļiem bija saposies makšķerēt uz Rēkīvas ezeru un piedzīvoja īstu dzīves mācību. "Garāmgājēji, kuri redzēja, kā vīrietis krauj mantas ragavās un ģērbjas uz ledus, drīz vien izdzirdēja viņa saucienu pēc palīdzības. Vīrietis bija ielūzis ledū apmēram 100 metrus no krasta. Par laimi, cilvēks, kurš redzēja nelaimi, ātri reaģēja un pa ledu mēģināja izstumt kāpnes slīcējam. Pirmie negadījuma vietā ieradās Šauļu policijas darbinieki nolēma nekavēties un, nesagaidot ugunsdzēsējus, sāka glābšanas darbus,” atklāj Lietuvas policija. 

Video redzams, kā policijas darbiniece tuvojas ledū ielūzušajam vīrietim un aizmet viņam glābšanas virvi. Savukārt policijas darbinieks un vīrietis, kas makšķerniekam sagādājis kāpnes, uzvilka slīkstošo uz ledus un nodeva viņu neatliekamās palīdzības glābējiem un mediķiem. “Pēdējais vīrieti sasildīja slimnīcā un nosūtīja mājās,» teikts Lietuvas policijas kontā.