foto: VK
“Vagner” algotnis pastrādā kārtējo slepkavību
Ņikita Ļubimovs varēja brīvi terorizēt visu sādžu, un vietējās skolas vadība audzēkņus aicināja ņemt no viņa piemēru.
Pasaulē
2023. gada 6. jūnijs, 11:11

“Vagner” algotnis pastrādā kārtējo slepkavību

Jauns.lv

Čuvašijā no kara Ukrainā atgriezies bijušais cietumnieks, algotņu bandas “Vagner” kaujinieks terorizējis visu ciematu, līdz pastrādājis slepkavību.

Ņikita Ļubimovs (23) izcieta cietumsodu pēc pieciem pantiem, tostarp laupīšanu un miesas nodarīšanu, kad viņu savervēja Jevgeņija Prigožina vadītais grupējums “Vagner”. Vēl pirms tam Ļubimovs bijis tiesāts par izvarošanu.

Ieguvis par karošanu brīvlaišanu, viņš atgriezās dzimtajā ciemā. Būdams piedzēries, Ļubimovs uzbruka 56 gadus vecajam Igoram Puškinam, sitot ar rokām un kājām pa galvu un citām ķermeņa daļām, līdz vīrietis bija miris. Noslepkavotais iepriekš bijis cietušais pret Ļubimovu ierosinātā krimināllietā un sniedzis pret viņu liecības.

Ciemata iedzīvotāji stāsta, ka bijušais “vāgnerietis” terorizējis visu sādžu, dzērumā kāvies, draudējis visiem, ieskaitot sievietes, kuras baidījušās laist bērnus vienus pašus ārā bez pieaugušo uzraudzības.

Neko varmākam padarīt neesot varējuši, jo varasiestāžu acīs viņš bijis “varonis”, turklāt guvis ievainojumu. Vietējās skolas interneta vietnē pausts, ka Ļubimovs “ar godu pildījis savu svēto pienākumu”, skolēni aicināti lepoties ar viņu un ņemt piemēru.

Šis Krievijā ir vismaz septītais upuris, ko noslepkavojuši no kara Ukrainā atgriezušies “veterāni”. Ņežegorodas apgabalā atvaļinājuma laikā brīvprātīgais savu bērnu acu priekšā nodūra sievu, Udmurtijā šāds karotājs nožņaudza draugu un grasījās līķi izbarot cūkām.