Pasaulē
2023. gada 6. jūnijs, 18:13

Kārtējais NLO tracis ASV: gaisa spēku veterāns apgalvo, ka specdienestiem ir pieejami “ārpuszemes lidaparāti”

Jauns.lv

Trauksmes cēlējs, kurš dienējis ASV bruņotajos spēkos un sadarbojies ar vairākiem ASV specdienestiem, apgalvo, ka federālajai valdībai ir pieejami vairāki “ārpuszemes izcelsmes lidaparāti”, un, ka tā ļoti nopūlas, lai šo informāciju slēptu.

“Tie ir ārpuszemes izcelsmes tehniski transportlīdzekļi. Sauciet tos par kosmosa kuģiem, ja vēlaties. [...] vai nu piezemējušies, vai avarējuši,” pirmdienas vakarā izdevumam “NewsNation” pavēstīja ASV gaisa spēku veterāns Deivids Grušs.

Ar specdienestiem dzīvi saistījušais militārists arī TV kamerā piebilda, ka atsevišķos gadījumos atrasti ne tikai transportlīdzekļi.

“Pārtverot kaut ko, kas ir vai nu piezemējies, vai avarējis, reizēm gadās sastapties ar pilotu mirstīgajām atliekām, un, ticiet vai ne – lai arī cik fantastiski tas izklausītos – tā ir taisnība,” viņš sacīja.

Gruša TV kanālam “NewsNation” pausto jau pārpublicējusi arī virkne citu ASV mediju, tostarp atsaucoties uz “The New York Times” senākām publikācijām, kurās runāts par ASV atbildīgo iestāžu darbu ap NLO tēmu.

Grušs ASV Kongresam vēl nesen esot paziņojis, ka šī informācija ir tikusi nelikumīgi slēpta no likumdevējiem.

NLO jautājums ASV pēdējo gadu laikā aktualizējies vairākkārt, oficiālajām iestādēm pakāpeniski laižot klajā informāciju, kas neliek šaubīties – arī valsts līmenī tiek piefiksēti neatpazīti objekti gaisā un ar šo informāciju tiek strādāts.

Vienīgi ASV militāristi tagad dod priekšroku nevis akronīmam UFO (NLO), bet gan UAP (“Unidentified Aerial Phenomenon” jeb “Neatpazīta gaisa parādība”).

Grušs, kurš ir piedalījies kaujās Afganistānā un pildījis vairākas funkcijas ASV izlūkdienestos, paziņoja, ka ASV valdība jau gadu desmitiem ievāc šāda veida objektus un informāciju.

“Šī visa klāstā ietilpst neskarti un daļēji neskarti transportlīdzekļi,” viņš sacīja.

Trauksmes cēlājs apgalvo “NewsNation”, ka jau tagad saskaras ar pretdarbību un ir pieņēmis darbā advokātu.

Iepriekš jau vēstīts, ka pēdējo gadu laikā ASV atbildīgās iestādes izvēlējušās daudz atklātāk un tiešāk runāt par gadiem kā popkultūrā, tā ikdienā sazvērestību teoriju piekritēju “apcilāto” tēmu – NLO.

Ņemot vērā šādas diskusijas priekšnoteikumus, daudzi tajā saskata mēģinājumu novirzīt uzmanību, bet netrūkst tādu, kuri paredz arvien atklātāku ASV politiku un turpmāku “NLO noslēpumu” atklāšanu sabiedrībai.

Daļa sabiedrības tikmēr šo oficiāli ASV atbildīgo iestāžu publiskoto informāciju, tostarp videomateriālus, neuztver nopietni.

Tēmas