“Bēdīgi slavenā" gandrīz kailo ballīte Maskavā

Nedēļu pēc televīzijas raidījuma vadītājas Anastasijas Ivļevas organizētās “gandrīz kailās ballītes”, virkne tās apmeklētāju tikuši sodīti.

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 29. decembris, 12:30

Slavenību vajāšana no "pusplikās ballītes" notiek ar Kremļa svētību

Jauns.lv

Krievu mākslinieku vajāšana, kas piedalījās Nastjas Ivļejevas "gandrīz kailajā" ballītē, sākusies pēc Vladimira Putina administrācijas pavēles, atsaucoties uz “The Moscow Times”, raksta Meduza.io.

Par to  “The Moscow Times” pastāstīja avoti valdībā, Valsts domē un Krievijas Federācijas prezidenta administrācijā.

Kā zināms, 20. decembrī Maskavā notika "YouTube" blogeres Anastasijas Ivļejevas ballīte "Almost Naked" ("gandrīz pliks"). Ekstravaganti ģērbtu viesu foto un video nākamajā rītā parādījās sociālajos tīklos un izraisīja sašutumu visā plašajā Krievijas sabiedrībā. 

Tāpat ballītes viesi, ieskaitot Filipu Kirkorovu, Dimu Bilanu un Lolitu Miļavsku, sarīkoja publisku grēku nožēlu sēriju - tieši pirms Jaungada korporāciju sākuma un svētku programmu demonstrēšanas televīzijas kanālos.

Izdevuma sarunu biedri apgalvo, ka Kremlis uzskatījis par izdevīgu piedāvāt krieviem sabiedrībā uzkrāto negatīvismu virzīt uz sabiedrībā plaši pazīstamām un populārām personām. "Pirmkārt, tā ir pilsoņu uzmanības novēršana no Kremļa uz "apresnējušām zvaigznēm"," žurnālistiem sacīja pašreizējā Krievijas valdības amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

“Tik liela mēroga kampaņa šo zvaigžņu diskreditēšanai jau ir iekšpolitika. Bez Putina piekrišanas un bez iekšpolitikas kuratora Sergeja Kirijenko, un televīzijas un valsts mediju kuratora Alekseja Gromova pavēles tas vienkārši nav iespējams. Drošības spēki un FSB lobēja šo tēmu," izdevumam sacīja cita Krievijas amatpersona, kas atrodas tuvu Putina kampaņas štābam.

Politologs Abass Gaļamovs iepriekš rakstīja , ka Kremlis nolēma pacelt skandālu ar “gandrīz pliko” ballīti, lai no dienaskārtības izslēgtu stāstu par žurnālisti Jekaterinu Duncovu, kura vēlējās kandidēt Krievijas prezidenta vēlēšanās, taču  Centrālā vēlēšanu komisija viņai liedza šo iespēju.

Šim viedoklim piekrita kāds “The Moscow Times” avots, kas ir pietuvināts Putina komandai. “Duncova ir svarīgs motīvs. Viņas izskats un sabiedriskā darbība izraisīja satraukumu Kremlī. Turklāt ukraiņu uzbrukums desantkuģim Feodosijā, vistu olu un citu produktu cenu kāpums utt. Ir sakrājies daudz negatīvisma,” viņš teica.

Oficiāli Kremlis nekomentēja Ivlejevas ballīti. Žurnālistu brīfingā Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vien norādīja: “Kas attiecas uz šo ballīti, lūdzu apžēloties par mani. Paliksim vienīgie valstī, kas šo tēmu neapspriež.”