foto: Ekrānuzņēmums
Krievija veikusi raķešu triecienu Odesai - bojā gājuši 4, bet ievainoti 28 cilvēki
Odesas Juridiskās akadēmijas ēka.
Pasaulē
2024. gada 29. aprīlis, 23:44

Krievija veikusi raķešu triecienu Odesai - bojā gājuši 4, bet ievainoti 28 cilvēki

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pirmdien, 29. aprīlī, Krievija īstenotojusi raķešu uzbrukumu Odesai. Triecienos bojā gājuši vismaz 4, bet ievainoti 28 cilvēki. Tāpat raķešu triecienā smagi cietusi vēsturiskā Odesas Jurudiskās akadēmijas ēka.

"Četri ievainotie ir smagā stāvoklī un ārsti dara visu, lai viņus glābtu," saziņas vietnē "Telegram" norāda reģiona gubernators Oļegs Kipers.

Trieciens nodarījis arī smagus postījumus vairākām dzīvojamām ēkām un pilsētas infrastruktūrai. Ukrainas mediji ziņo, ka raķešu uzbrukumos aizdedegusies arī vēsturiskā Odesas Juridiskās akadēmijas ēka.

Odesa, kas ir svarīga Ukrainas ostas un eksporta pilsēta, regulāri tiek pakļauta nāvējošiem okupantu raķešu un bezpilotu lidaparātu uzbrukumiem. 23. aprīlī dronu uzbrukumā ievainoti tika 9 cilvēki, bet marta vidū Krievijas uzlidojumā bojā gāja 20, bet ievainojumus guva 73 vietējie iedzīvotāji. Pirmdienas pēdpusdienā agresorvalsts veca raķešu uzbrukumus arī vairākus simtus kilometru attālajā Harkivā, kurā pirms kara dzīvoja vairāk nekā 1,4 miljoni cilvēku. Varasiestādes vēl nav sniegušas ziņas par ievainotajiem vai bojā gājušajiem.

"Es tikko saņēmu ziņojumus par situāciju Odesā un Harkivā. Diemžēl Odesā dzīvību zaudējuši vairāki iedzīvotāji, es izsaku līdzjūtību viņu tuviniekiem. Tāpat daudzi cilvēkiguvuši ievainojumus un patlaban saņem palīdzību ārstniecības iestādēs," mikroblogošanas vietnē "X" norāda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Krievijas regulāros raķešu uzbrukumus, iespējams apturēt, bet tam mums nepieciešamas  pretgaisa raķešu aizsardzības sistēmas “Patriot” ar 155 mm kalibru. Tāpat nepieciešami ieroči, kas spētu iznīcināt okupantu loģistikas centrus," vēsta Zelenskis.

Viņš aicinājis "sabiedroto palīdzību, lai kopīgiem spēkiem iznīcinātu teroristus, kas apdraud ne tikai Ukrainu, bet arī pārējo civilizēto pasauli".