Kā izmantot Melnās piektdienas piedāvājumus efektīvi?
Bizness un ekonomika
2022. gada 21. novembris, 06:00

Kā izmantot Melnās piektdienas piedāvājumus efektīvi?

Reklāmas projekts

Melnā piektdiena, kas šogad iekrīt 25. novembrī, ir viena no lielākajām iepirkšanās dienām gadā un ideāls laiks, lai izmantotu īpašos piedāvājumus un iegādātos dāvanas svētku sezonai vai beidzot palutinātu sevi ar kādu sen kārotu lietu.

Neatkarīgi no tā, vai iegādājaties svētku dāvanas saviem mīļajiem vai pērkat preces sev, lai atrastu labākos Melnās piektdienas piedāvājumus ir svarīgi laicīgi un pārdomāti sagatavoties. Tāpēc esam sagatavojuši dažus padomus, kas jums palīdzēs atrast un izmantot labākos piedāvājumus gada iespaidīgākajā iepirkšanās dienā.

Kad norisinās Melnā piektdiena? 

Melnā piektdiena ir izpārdošanas periods, kura saknes meklējamas ASV pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados. Taču pēdējo gadu laikā Melnā piektdiena ir pārņēmusi visu pasauli. Tas ir lielisks veids, kā tirgotājiem palielināt peļņu un apgrozījumu, savukārt pircēji labprāt izmanto lieliskos piedāvājumus, gatavojoties svētku sezonai.

Melnā piektdiena iekrīt piektdienā pēc Pateicības dienas, kas ASV tiek svinēta katra novembra ceturtajā ceturtdienā. Eiropā un daudzviet citur pasaulē Pateicības diena netiek atzīmēta, taču Melnās piektdienas izpārdošanas tiek novērtētas pozitīvi arī pie mums.

Šogad Melnā piektdiena iekritīs 25. novembrī, tomēr izpārdošanas ilgst vairāk nekā vienu dienu, un jau tagad daudzi tirgotāji ir uzsākuši dažādas akcijas un īpašos piedāvājumus kampaņas ietvaros.

Kā sagatavoties Melnās piektdienas izpārdošanai?

Lai izmantotu labākos Melnās piektdienas piedāvājumus un tajā pašā laikā iepirktos apdomīgi, ir svarīgi kārtīgi sagatavoties.

Padomi, kas palīdzēs veiksmīgi iepirkties Melnās piektdienas izpārdošanu laikā:

1.     Tērējiet naudu apdomīgi! Melnās piektdienas laikā, statistiski, cilvēki iztērē visvairāk naudas. Tas noteikti ir saistīts ar lielajām atlaidēm un svētku sezonu, kas ir tepat aiz stūra. Tomēr nevajadzētu pirkt preces tikai tāpēc, ka tās ir lētas. Lai arī Melnās piektdienas laikā ir iespaidīgas atlaides, noteikti vajadzētu tērēt naudu apdomīgi. Pirms izpārdošanas, nosakiet budžetu, kādu varat tērēt, un pieturieties pie tā. Izveidojiet sarakstu ar lietām, kuras vēlaties iegādāties – tas palīdzēs atturēties no impulsīviem pirkumiem.

2.     Izpētiet cenas pirms izpārdošanas! Ne visas preces būs iespējams iegādāties ar atlaidēm. Neilgu laiku pirms izpārdošanas sākšanās izpētiet cenas tiem produktiem un precēm, kuras vēlaties iegādāties. Ja precei nav pietiekmi labs piedāvājums, vai atlaides nav virspār, tad šis nav īstais laiks, lai to iegādātos. Dāvanu komplekti un dažādas elektronikas preces ir tās, kurām parasti ir vislielākās akcijas un īpašie piedāvājumi, savukārt, pārtikai gandrīz nekad nav atlaides šajā periodā.

3.     Pieejiet izpārdošanai radoši! Ja tirgotājs nepiedāvā preci, kuru vēlaties iegādāties ar atlaidi, painteresējieties, vai ir pieejama dāvanu karte. Pirms pērkat dāvanu kartes ar atlaidi, pārliecinieties, vai esat iegādājies pareizo veidu. Dažas vietnes piedāvā fiziskas dāvanu kartes, bet citas tikai tiešsaistes kuponu kodus.

4.     Sekojiet mazumtirgotājiem sociālajos medijos! Melnās piektdienas izpārdošanas laikā mazumtirgotāji pastiprina reklāmas sociālajos tīklos un piedāvā pēdējā brīža piedāvājumus lielākā apjomā. Sociālajos medijos bieži ir pieejami īpaši izdevīgi piedāvājumi, tāpēc šis ir īstais brīdis atrast visus savus iecienītākos tirgotājus un sekot to aktivitātēm.

5.     Izpārdošana nav tikai vienu dienu! Melnā piektdiena ir fenomens, kas ir pārņēmis visu pasauli, un izpārdošana ir pārvērtusies par iespaidīgu pasākumu, kas norisinās ilgu laiku, pirms Melnās piektdienas (kas šogad iekrīt 25. novembrī).

Melnā piektdiena ir lielisks laiks, lai iegādātos dāvanas saviem mīļajiem vai arī iepriecinātu sevi ar kādu sen kārotu preci. Tomēr vajag ievērot savu iepriekš noteikto budžetu un izpārdošanas laikā tērēt naudu apdomīgi, lai izvairītos no pārlieku lieliem tēriņiem, kurus nevarat atļauties.