foto: AFP/Scanpix
“Apple” prezentē savu jauno paplašinātās realitātes iekārtu, kas maksās tūkstošus
Paplašinātās realitātes iekārta "Apple Vision Pro”.
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 5. jūnijs, 23:40

“Apple” prezentē savu jauno paplašinātās realitātes iekārtu, kas maksās tūkstošus

Jauns.lv

ASV tehnoloģiju gigants “Apple” prezentējis daudz apsriesto un daudzu gaidīto paplašinātās realitātes iekārtu “Apple Vision Pro”. Uzņēmumam šī ir nozīmīgākā jaunas produktu līnijas prezentācija pēdējo desmit gadu laikā, kuras radīšanā nav piedalījies Stīvs Džobs.

“Apple” izpilddirektors Tims Kuks sacīja, ka jaunā iekārta "nevainojami apvieno reālo pasauli un virtuālo pasauli".

Tehnoloģiju uzņēmums arī paziņoja par savu jaunāko iPhone operētājsistēmu, kā arī par MacBook Air atjauninājumiem.

Iekārta maksās 3499 ASV dolārus, un ASV tā būs pieejama no nākamā gada sākuma.

“Apple Vision Pro” piedāvā vizuālas izmaiņas salīdzinājumā ar citām līdzīgām pieejamām iekārtām. Lai arī “Apple Vision Pro” tiek dēvētas par “austiņām”, vizuāli iekārta vairāk atgādina slēpošanas brilles.

Apple izmantoja frāzi "paplašinātā realitāte", lai aprakstītu jaunās ierīces darbību. Papildinātā realitāte, kas pazīstama arī kā jauktā realitāte, uzklāj virtuālos objektus reālajā pasaulē, ļaujot mums, skatoties caur ekrānu, sajaukt realitāti ar virtuālo realitāti.

Kuka pavēstīja, ka austiņas ļauj lietotājiem "redzēt, dzirdēt un mijiedarboties ar digitālo saturu tāpat kā tas ir mūsu fiziskajā telpā".

 "Apple" vēstī, ka "Vision Pro" lietotāji varēs ar acīm atlasīt saturu briļļu iekšpusē. Tāpat iekārtu varēs darbināt izmantojot pirkstus, lietojot trīsdimensiju kameru un mikrofonu sistēmu, lai uzņemtu video un attēlus, ko vēlāk vēlāk varēs apskatīties 3D formātā.

"Ārējais ekrāns kļūst tumšs, kad lietotājs ir pilnībā iegrimis virtuālajā pasaulē. Kad persona tuvojas lietotājam, kurš ir pilnībā virtuālajā režīmā, austiņas viens otram parādīs gan lietotāju, gan ārējo personu. Jūs nekad neesat izolēts no apkārtējiem cilvēkiem," sacīja "Apple" cilvēku saskarnes vadītājs Alans Dejs, "jūs varat redzēt viņus, un viņi var redzēt jūs."

“Apple” ar savu jauno produktu nācis publiski klajā nedēļu pēc tam, kad “Meta” un “Lenovo” paziņoja par jaunām versijām savām jau esošajām virtuālās realitātes austiņām, kas neuzliek objektus reālās pasaules skatam.