Iespaidīgi! Divi patiesi stāsti par kredītu apvienošanas grandiozajiem ieguvumiem
Bizness un ekonomika
2023. gada 12. septembris, 06:00

Iespaidīgi! Divi patiesi stāsti par kredītu apvienošanas grandiozajiem ieguvumiem

Reklāmas projekts

Klāt rudens, laiks, kad arvien vairāk domājam, kur un kā ietaupīt, jo rēķini un cenas veikalos aug gaismas ātrumā. Pārskatot savus tēriņus, cenšamies ietaupīt uz pārtikas rēķina, esam ar mieru dzīvot vēsākā mājoklī un retāk apmeklēt kultūras pasākumus, bet reti kurš iedomājas, ka krietni ietaupīt var izdevīgāk pārkreditējot esošo kredītu. Turklāt šādi izdosies ietaupīt ne vien vairāku simtu, bet pat tūkstošu eiro apmērā!

Vienreizēji izdevīgi! Ietaupīt izdosies 1663 eiro

Kad Lāsma pirms deviņiem mēnešiem paņēma 3000 euro lielu kredītlīniju, viņa sākumā nepievērsa uzmanību nedz lielajai gada procentu likmei (42%!), nedz summai, ko 5 gadu laikā nāksies pārmaksāt. Ikmēneša maksājums bija 120 eiro un kredīta termiņš 60 mēneši. Izvērtējot savus tēriņus, Lāsma secināja, ka deviņu mēnešu laikā kredītkompānijai ir samaksājuši 1080 eiro, bet no tiem tikai 158 euro ir novirzīti kredītlīnijas dzēšanai. Šādi maksājumi viņai nebija pa prātam, tāpēc sieviete meklēja iespēju kredītu pārkreditēt uz daudz izdevīgākiem noteikumiem. Lāsma nolēma uzticēties pārkreditēšanas profesionāļiem un vērsās “LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA”. Speciālisti, izanalizējuši situāciju, meklēja risinājumu un ātri vien to atrada. Lāsmai ieteica kredītlīniju pārkreditēt citā kredītiestādē, kas piedāvāja ne vien krietni mazāku gada procentu likmi (21%), bet arī ikmēneša maksājumu un kopējo atmaksājamo kredīta summu. Iepriekšējam kredītdevējam vēl bija 51 mēnesi jāmaksā ikmēneša maksājums, kas kopā sastādīja 6120 eiro, no kuriem tikai procentos vēl nāktos samaksāt pat lielāku summu nekā pats aizņēmums – 3278 eiro. Turpretī pārkreditējot būtu jāmaksā tikai 48, nevis 51 mēnesis un katru mēnesi kredīta dzēšanai jāatvēl par 28 eiro mazāka summa, nekā līdz šim, proti, 92 eiro 120 eiro vietā. Kopējā summa, kas Lāsmai būs jāsamaksā kredītmaksājumos ir 4457 eiro, kas ir par 1663 eiro mazāk, nekā būtu pie iepriekšējā kredītdevēja. Iespaidīgi, vai ne?! Par ietaupīto naudu Lāsma kopā ar ģimenei nolēmusi doties sapņu ceļojumā. Viņa ikvienam kredītņēmējam iesaka pārskatīt savas kredītsaistības un izvērtēt, vai atmaksājamā summa ir samērīga. Lāsma iedrošina nesamierināties ar esošo, bet meklēt palīdzību pie pieredzējušiem ekspertiem “LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA”, lai atrastu vislabāko risinājumu.

 

Iepriekšējais kreditors

Jaunais kreditors

Ieguvums

Gada procentu summa

42 %

21%

Par 21% mazāka gada procentu likme

Ikmēneša maksājums

EUR 120.00

EUR 92.00

28.00 EUR katru mēnesi

Šobrīd atmaksājamā kredīta summa

6120.00

4457.00

Ietaupītā summa 1663.00 EUR

Atlikušais atmaksas termiņš

51 mēnesis

48 mēneši

Kredītu atmaksās par 3 mēnešiem ātrāk

Izdosies ietaupīt gan jaunam ledusskapim, gan veļasmašīnai

Velta un Uģis Semjonovi pirms 2 gadiem remonta vajadzībām paņēma 6000 eiro lielu aizdevumu uz 72 mēnešiem (6 gadiem) ar gada procentu likmi 18 procenti. Tolaik ikmēneša maksājums – 146 euro un kopējā atmaksas summa bija pa prātam, tāpēc ar savu lēmumu viņi bija apmierinātu. Šī brīža situācijā, kad cenas ir strauji palielinājušas un dzīves dārdzība ar katru dienu kļūst lielāka un lielāka, Semjonovi nolēma meklēt iespēju pārkreditēt savu kredītu uz izdevīgāku – lētāku – variantu. Pēc palīdzības viņi vērsās pie pieredzējušiem ekspertiem “LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA”. Līdz pārkreditēšanai Uģis un Velta jau bija samaksājuši 24 ikmēneša maksājumus, kopā – 3504 eiro no kuriem 1515 eiro bija novirzīti kredīta pamatsummas dzēšanai. Viņiem 48 mēneši laikā vēl bija jāatmaksā 7008 eiro, no tiem 2423 eiro būtu tikai procentu maksājums jeb pārmaksa. “LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA” piedāvātais refinansēšanas variants bija krietni vien izdevīgāks. Izvēlētā kredītiestāde piedāvāja neatmaksātajai pamatsummai 4485 eiro piemērot 12% gada procentu likmi, tā samazinot ikmēneša maksājumu no 146 eiro uz 127 eiro, ik mēnesi ietaupot 19 eiro.  Lai arī mēneša griezumā tā nešķiet liela summa, kopējais ietaupījums uz visu atlikušo kredīta periodu ir varens – 912 eiro. Velta un Uģis neslēpj, ka viņiem iespēja ietaupīt tik lielu summu ir gluži kā laimests loterijā un par šo naudu viņi ir ieplānojuši pirkt jaunu ledusskapi, veļasmašīnu un gāzesplīti. Semjonovi ikvienu mudina nebaidīties pieņemt sev izdevīgus lēmumus, nevis gausties, bet rīkoties. Viņi sevi min kā pārliecinošu piemēru tam, ka pat nedaudz samazinot kredīta gada procentu likmi var būtiski ietaupīt.

 
Iepriekšējais kreditors
Jaunais kreditors
Ieguvums
Gada procentu likme
18 %
12%
Par 6 % mazāka gada procentu likme
Ikmēneša maksājums
EUR 146.00
EUR 127.00
19.00 EUR katru mēnesi
Šobrīd atmaksājamā kopējā  kredīta summa
7008.00
6096.00
912.00 EUR

Kā notiek refinansēšana jeb pārkreditēšana?

Tev ir jāaizpilda pieteikums “LATVIJAS KREDĪTŅĒMĒJU PALĪDZĪBAS PROGRAMMA” mājaslāpā WWW.LKPP.LV izvēloties sev piemērotāko pārkreditēšanas veidu. Pēc tam ar tevi sazināsies pieredzējis un kompetents speciālists, kas iepazīstinās ar esošo situāciju, pastāstīs par potenciālo ietaupījumu, kredīta nosacījumiem un atmaksas kārtību. Tikai tad, kad būsi saņēmis visu pieejamo informāciju, speciālists tev piedāvās slēgt pārkreditēšanas līgumu. Rēķinies, ka pārkreditēšanas process aizņem vidēji 3 stundas. Atceries, ka pārkreditēšanas speciālists vienmēr saviem klientiem piedāvā tikai visizdevīgāko līgumu. Par to tu vārēji pārliecinoties, izlasot gan Lāsmas un Semjonovu ģimenes pieredzi.

INFO@LKPP.LV

+371 24882424, +371 64444446