foto: Shutterstock
Vilciens Viļņa-Rīga tuvojas: lietuvieši jau noalgojuši mašīnistus, kuri brīvi runā latviski
Vilcieni, kas nodrošinās starptautisko savienojumu, kursēs pa tiešo maršrutu Viļņa-Kaišadore-Šauļi-Jonišķi-Jelgava-Rīga.
Bizness un ekonomika
2023. gada 23. novembris, 06:33

Vilciens Viļņa-Rīga tuvojas: lietuvieši jau noalgojuši mašīnistus, kuri brīvi runā latviski

Jauns.lv

Kamēr saistībā ar Latvijas piedalīšanos "Rail Baltic" projektā izskan diezgan drūmas prognozes, lietuvieši publiskojuši jaunas iepriecinošas detaļas par gaidāmo vilciena maršrutu Viļņa-Rīga, kura pirmais reiss paredzēts jau šā gada 27. decembrī.

Jaunais starptautiskais dzelzceļa savienojums būs vēl viens veids, kā lietuviešiem sasniegt iemīļoto tūrisma galamērķi - Latviju, un latviešiem - Lietuvu. Tiek vēstīts, ka brauciens starp abu Baltijas valstu galvaspilsētām ilgs mazliet vairāk nekā 4 stundas. 

Lietuvas valsts pasažieru vilcienu operators "LTG Link" no savas puses informē, ka uzņēmums komandā jau ir piesaistījis jaunus vilcienu mašīnistus, kuri brīvi runā latviešu valodā un kuriem ir tiesības vadīt vilcienus kaimiņvalstī. Un personāla atlase turpinās - tiks pieņemti darbā arī latviešu valodā runājoši vilcienu pavadoņi, kuri rūpēsies par pasažieriem Latvijas teritorijā, informē Lietuvas sabiedrisko mediju portāls LRT.lt.

Lietuvas valsts dzelzceļa grupas "Lietuvos geležinkeliai" pārstāvji norāda, ka vilcieni, kas nodrošinās starptautisko savienojumu, kursēs pa tiešo maršrutu Viļņa-Kaišadore-Šauļi-Jonišķi-Jelgava-Rīga.

Tāpat dzelzceļa pārstāvji atzīmē, ka brauciens uz Rīgu caur Šauļiem un Jelgavu būs ātrāks nekā citas alternatīvas, un tādējādi šī maršruta vilcieni būs ērti pieejami gan abu galvaspilsētu iedzīvotājiem, gan pasažieriem, kas dodas uz vai no citām Lietuvas un Latvijas pilsētām.

"LTG Link" vadītāja pienākumu izpildītājs Ģedimins Šečkus piebilst, ka "LTG Link" piedāvā savienojumu arī starp Viļņu un Varšavu, tādēļ pasažieri no Rīgas ar vilcienu varēs aizbraukt arī uz citām Eiropas galvaspilsētām.

"LTG Link" patlaban veic sagatavošanās darbus jaunā maršruta izveidei un ir parakstījis līgumu ar VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu. Tāpat "LTG Link" ir vērsies atbildīgajās Latvijas un Eiropas institūcijās, lai saņemtu nepieciešamās atļaujas starptautisko maršrutu apkalpošanai Latvijas teritorijā, kā arī tiek risināti atlikušie jaunā maršruta organizēšanas jautājumi, kas saistīti ar atbilstību Latvijas dzelzceļu piemērotajām prasībām un pakalpojumu paketes izstrādi klientiem.