Maršruta "Viļņa-Rīga" vilciena sastāvs

Otrdien, 19. decembrī, Rīgas stacijā bija apskatāms Lietuvas dzelzceļa kompānijas "Lietuvos Geležinkeliam" vilciens, kas kursēs maršrutā Rīga-Viļņa. Vilciena krāsa ir ...

gallery icon
Tūrisms
2023. gada 19. decembris, 17:28

FOTO: lietuvieši atrāda vilcienu, ar kuru vedīs uz Viļņu

Jauns.lv

Otrdien, 19. decembrī, Rīgas stacijā bija apskatāms Lietuvas dzelzceļa kompānijas "Lietuvos Geležinkeliai" vilciens, kas kursēs maršrutā Viļņa-Rīga.

Vilciena krāsa ir Latvijas dzelzceļa transportam netipiskā zilā krāsā. Pasažieri varēs ceļot ar modernu dīzeļvilcienu “Pesa 730 ML”. Gan ieeja vilcienā, gan tā kabīne ir pielāgota cilvēkiem ar individuālām vajadzībām un ierobežotām pārvietošanās spējām. Vilciens ir aprīkots ar apkures un ventilācijas sistēmu un gaisa kondicionieri. Vilcienā ir 142 sēdvietas pasažieriem un 4 velosipēdu novietnes. Klientu ērtībām visa brauciena laikā būs pieejamas karstās un aukstās uzkodas un dzērieni.

Pirmais vilciens no Viļņas uz Rīgu varēs izbraukt jau šā gada 27. decembrī. Vilcieni, kas nodrošinās starptautisko savienojumu, kursēs pa tiešo maršrutu Viļņa–Kaišadore–Šauļi–Jonišķi–Jelgava–Rīga.

Standarta vilciena biļete no Viļņas uz Rīgu vai atpakaļ maksā 24 eiro II klasē, bet I klases biļete maksā 34 eiro. 

Pirmais vilciens no Viļņas uz Rīgu aties 27.decembrī. Pa ceļam vilciens apstāsies Kaišadorē, Šauļos, Jonišķos un Jelgavā. Tiešie vilcieni uz Rīgu kursēs katru dienu. No Viļņas izbraukšana būs no rītiem, bet no Rīgas - katru dienu pēcpusdienās. Paredzams, ka vilciena brauciens starp abām galvaspilsētām ilgs aptuveni 4 stundas.