Auto un tehnoloģijas
2024. gada 23. aprīlis, 12:35

VIDEO: atklāta skarba patiesība par elektroauto remontu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Latvijā pēdējo četru gadu laikā strauji pieaug elektroauto skaits, tomēr arvien vairāk izgaismojas problēma, ka reģionos nav zinošu mehāniķu, kas spētu šos spēkratus salabot, vēsta “360TV ZIŅneši”.

“Mēs tos nelabojam. Tā ir pilnīgi jauna industrija, kura vēl ir attīstībā, tikai un vienīgi pie dīlera," norāda  Mārcis, automehāniķis no Cēsīm.

Vēl viens Cēsīs sastaptais automehāniķis Jānis apstiprina, ka "visu, kas saistīts ar elektrību, visticamāk, nevar salabot. Tad esot papildus jāmācās un jāiziet kaut kādi kursi”. Savukārt Agris, automehāniķis no Smiltenes novada atklāj, ka“elektroauto jāremontē tāpat kā visas mašīnas - bremzes, piemēram, sarūsē, bojājas, piekares lietas jāremontē, bedres nekur nav palikušas. Tomēr elektrisko spēkratu daļu viņš, tāpat kā citi uzrunātie servisu pārstāvji, nelabo".

Šis ir pamatīgs trauksmes zvans elektroauto īpašniekiem Latvijā -  ja spēkrats plīsīs, nebūs, kas tos prot labot. Liela daļa mehāniķu reģionos spējot elektroauto labot tikai to mehānisko daļu, kas būtiski neatšķiras no parastajām mašīnām. 

Vairāk skaties video!