Noderīgi! Mobilā aplikācija visiem līgotājiem
Ja būsi pāršāvis pār strīpu ar alu un citiem vēl grādīgākiem dzērieniem, aplikācija parādīs virzienu uz tuvāko sabiedriskā transporta pieturu.
Auto un tehnoloģijas
2014. gada 5. jūnijs, 11:03

Noderīgi! Mobilā aplikācija visiem līgotājiem

Jauns.lv

Stāvēs vai nestāvēs? Liks iepūst vai neliks? Ir vēl promiles vai vairāk nav? Šādas domas 24. jūnija vakarā vai 25. jūnija rītā pa galvu šaudīsies tūkstošiem līgotāju.

Jau ceturto gadu atzīmējot sociālās atbildības dienu (Responsib’All Day), šopavasar alkohola ražotājs un izplatītājs Pernod Ricard ir prezentējis mobilo aplikāciju atbildīga alkohola patēriņa veicināšanai – Wise Drinking.

Lietotne Wise Drinking ir bezmaksas un pieejama 37 valodās, tostarp arī latviešu valodā. Tā patlaban pieejama iOS un Android operētājsistēmu lietotājiem. Aplikācijas lietotāji var aprēķināt noteiktā laikā patērēto alkohola vienību skaitu un veidu, ņemot vērā patērētāja vecumu, svaru un dzimumu. Šī klasifikācija ļauj izsekot savam alkohola patēriņam līdz pat četras nedēļas ilgā periodā.

Turklāt, lai ierobežotu braukšanu dzērumā, aplikācija, izmantojot lietotāja GPS datus un attiecīgajā valstī spēkā esošo tiesību aktu nosacījumus, informē patērētāju par tuvāko pieejamo transporta līdzekli, ja patērētājs ir pārsniedzis atļauto promiļu skaitu braukšanai pie automašīnas stūres.

video: Aplikācija: Wise Drinking
Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video