foto: Courtesy of Mattel/MEGA / Vida Press
Princis Luiss no tēvoča Harija saņēmis 8000 mārciņu vērtu dāvanu, ar kuru godināta Diāna
Princis Harijs brāļa bērniem dāvina īpašas grāmatas.
Slavenības
2023. gada 31. janvāris, 15:15

Princis Luiss no tēvoča Harija saņēmis 8000 mārciņu vērtu dāvanu, ar kuru godināta Diāna

Jauns.lv

Princis Harijs iedvesmojies no savas mirušās mātes princeses Diānas, kad nolēmis jaunākajam brāļadēlam princim Luisam uz kristībām 2018. gadā uzdāvināt Vinnija Pūka pirmā izdevuma grāmatu.

Princis Harijs savam brāļadēlam princim Luisam nopircis grāmatas pirmizdevumu, kura vērtība pārsniedz 8000 sterliņu mārciņas. Ar šo rīcību Harijs pagodinājis savu mammu princesi Diānu, kura savulaik bija aizsākusi šo tradīciju.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon

Pirms prinča Luisa kristībām 2018. gadā princis Harijs nolēmis, ka vēlas turpināt mammas aizsāktu tradīciju, dāvinot brāļadēlam ļoti iemīļotas bērnu grāmatas pirmizdevumu.

Saseksas hercogs vēlējies pagodināt Diānas mīlestību pret klasisku grāmatu pirmizdevumu kolekcionēšanu un sācis šādas dāvanas izvēlēties arī abiem saviem brāļadēliem un brāļameitai.

Nebēdnīgais princis Luiss karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās

Ceturtdien Londonas centrā notikušajās karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās vienu no galvenajām lomām noteikti ieņēma mazais princis Luiss, Kembridžas ...

gallery icon

Karaliskās ģimenes draugs izdevumam “The Mirror” pastāstījis: “Viena no Harija laimīgākajām bērnības atmiņām ir viņa mātes lasītie stāsti pirms gulētiešanas.”

“Viņa dievināja visus vecos klasiķus, un Harijam radās ģeniāla ideja izveidot nelielu pirmizdevumu bibliotēku Luisam, Šarlotei un Džordžam, ko baudīt, kad viņi paaugsies.”

Princis Čārlzs ar mazdēlu princi Luisu

gallery icon

“Viņš sākotnēji gribēja dabūt Luisa Kerola “Alise Aizspogulijā, un ko viņa tur redzēja”, kas bija pārdošanā par 24 000 sterliņu mārciņu, taču nolēma, ka Vinnijs Pūks būs piemērotāks pirmajai grāmatai. Robinsons Krūzo bija Viljama mīļākā grāmata, bet Harijam vislabāk patika A.A. Milns.”

Tiek ziņots, ka princis iztērējis 8000 sterliņu mārciņu, iegādājoties A.A. Milna 1926. gadā izdotās grāmatas “Vinnijs Pūks” oriģināleksemplāru. Tā bija viena no 30 000 grāmatu, kas tika iespiesta pašā pirmajā metienā.

Karaliskajā kapelā nokristī mazo princi - Viljama un Ketrīnas jaunāko bērnu

gallery icon

Tradīcija apdāvināt brāļadēlus un brāļameitas turpinās līdz pat šai dienai. Decembrī tika ziņots, ka princis Harijs un princis Viljams joprojām sūtot Ziemassvētku dāvanas viens otra bērniem - bet vairs ne viens otram.

Neraugoties uz saspīlējumu attiecībās, runā, ka abi brāļi un viņu sievas vēlas, lai pieaugušo nesaskaņas neietekmētu bērnus un viņiem būtu normāli Ziemassvētki, tāpēc turpina apdāvināt viens otra atvases.

Harija un Meganas privātās dzīves ainiņas

gallery icon

Karaļnama apskatniece Roja Nikha decembrī laikrakstam “Sunday Times” rakstīja: “Tikai tāpēc, ka abiem pāriem nav labu attiecību, Viljams un Keita neatņems trīsgadīgajam Ārčijam un gadu vecajai Lilibetai dāvanu zem egles.”

Princis Viljams un princese Ketrīna ar bērniem apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu 2022. gadā

gallery icon

“Ir viena karaliskā tradīcija, kuru Saseksas komanda aizvien ievēro. Harijs un Megana nosūtījuši dāvanas arī Džordžam, Šarlotei un Luisam, kuriem ir deviņi, septiņi un četri gadi. Pieaugušie ar dāvanām neapmainīsies,” informēja eksperte.

Saseksas hercogienes Meganas pirmā grāmata bērniem “The Bench”

gallery icon