foto: Aculiecinieka
Miljonārs Gunārs Ķirsons ieturas pa fikso - ēd paša kafejnīcā
Ilggadējais ēdināšanas jomas uzņēmējs un restorānu īpašnieks Gunārs Ķirsons nesen ar gardu muti tiesāja vakariņas sev piederošajā ātrās ēdināšanas kioskā "Cherry Fix".
Slavenības
2023. gada 12. marts, 06:37

Miljonārs Gunārs Ķirsons ieturas pa fikso - ēd paša kafejnīcā

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Viens no Latvijā slavenākajiem uzņēmējiem "Lido" impērijas dibinātājs Gunārs Ķirsons (71) redzēts, ieturot žiglas vakariņas savā ātrās ēdināšanas kafejnīcā "Cherry Fix".

Gunāra Ķirsona lauku mājas

Uzņēmēja Gunāra Ķirsona lauku mājas.

gallery icon

Jau izsenis zināms, ka paši bagātākie cilvēki pat vēl rūpīgāk seko līdzi katram izdotajam centam nekā vienkāršie ļaudis, kas, piemēram, algas vai pensijas saņemšanas dienā ļaujas kārdinājumam pēc kā sen kārota. Bagātnieki tā nedara, un pat šķietami spontāna šķērdēšana, kā, piemēram, vakariņas smalkā restorānā vai dārga zīmolu apģērba iegāde lielākoties viņiem ir ar nolūku veikti reprezentācijas tēriņi, nevis neapdomīgi izdota nauda. Jo - ja eiro pie eiro neliksi, pie miljona netiksi!

Šķiet, viens no pazīstamākajiem pašmāju ēdināšanas jomas magnātiem Gunārs Ķirsons ir taupīgs attiecībā gan uz naudas lietām, gan laiku. Tā var secināt tie, kas ir bijuši liecinieki, kā slavenais miljonārs remdē izsalkumu pašam piederošajā ātrajā ieskrietuvē "Cherry Fix", kas iekārtota kādreizējā avīžu kioska, vēlāk bulciņu tirgotavas būdiņā un pajumtes un telpu paplašināšanas nolūkā apjozta ar stiklotām sienām.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", tad nesen kādā pievakarē garāmgājēji bija ievērojuši, ka līdzās “vienkāršajai publikai” fiksajā ēstuvē vakariņo arī pats īpašnieks Ķirsons. Spriežot pēc kārbas, kas bija viņam priekšā uz galda, maltītē, ko lielākoties apmeklētāji pasūta līdzņemšanai, uzņēmējs bija izvēlējies vai nu porciju ar sešiem kraukšķīgiem pelmeņiem ar cūkgaļu, vai vistas gaļu, kas iegādājama par 1,80 eiro, vai arī sešus vistas spārniņus, kas maksā 3,60 par porciju. Vēl kārbā varētu būt bijušas arī sešas biezpiena bumbiņas, kas ir tādā pašā cenā kā pelmeņi.

Gunārs Ķirsons pie plīts savā uzņēmumā „Lido Domina” atklāšanā.

gallery icon

Nu rit jau 36. gads, kopš Gunārs Ķirsons dibināja savu restorānu ķēdi "Lido". Jau 25. gadu Daugavas malā slejas arī leģendārās "Lido Dzirnavas" ar plašu atrakciju un izklaides parku visapkārt restorāna ēkai. "Cherry Fix" ātrās ēdināšanas servisu Gunārs Ķirsons atvēra pērnvasar, kad kovidpandēmijas ierobežojumi bija veicinājuši pieprasījumu pēc attālinātas ēdiena piegādes. Viens no kioskiem atrodas pašā Rīgas centrā, pretim Saktas ēkai, blakus Vernisāžai, Merķeļa un Tērbatas ielas krustojumā.

Rīgas centrā atklāj ātrās ēdināšanas tīklu "Cherry Fix"

“Pavisam jaunas koncepcijas ātrās ēdināšanas tīkls!” ar šādiem vārdiem “pie galda” visus rīdziniekus šodien, atklājot savu jauno ēdināšanas uzņēmumu, aicināja ...

gallery icon

 

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!