Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

gallery icon
Slavenības
2023. gada 15. aprīlis, 06:34

Blēdis un kukuļņēmējs ar melniem plankumiem uz baltā mundiera? Ilmāram Rimšēvičam jau trīs apsūdzības

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Tieši pirms pieciem gadiem dzīve pilnībā sagrozījās nu jau bijušajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam - augstu vērtētais un cienītais finansists pēkšņi nonāca tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā. Un nu apsūdzību viņam kļūst vairāk un vairāk…

Kā tad tā? Kāpēc viņu? Tik augsta līmeņa amatpersonas aizturēšana bija skandāls ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskajā mērogā, jo Ilmārs Rimšēvičs bija Eiropas Centrālās bankas padomes loceklis un notikušais bija trieciens Latvijas starptautiskajai reputācijai!

Tobrīd dažiem šķita, ka tas viss ir tikai pārpratums vai arī apzināta diversija pret mūsu valsti, taču beidzamie pieci gadi liecina, ka uz tik galantā un augstākajās aprindās cienītā kunga baltā mundiera ir arī melni plankumi.

Kratīšanas, aizturēšana, mājas apzagšana, apsūdzības kukuļņemšanā, liecinieka pēkšņā nāve, makšķerēšana Kamčatkā ar Krievijas militāristiem, viltots Covid-19 sertifikāts... Žurnāls "Kas Jauns" atceras, kā tad šajā laikā mainījusies Ilmāra Rimšēviča dzīve.

Nākamā lapa: Ar aizturēšanu iekļūst vēsturē