foto: LETA
Mazsalacas zemniece aicina par maksu neskriet maratonu, bet krāmēt malku
Aitkope Ilze Mitāne ir pārliecināta par savu alternativo piedāvājumu maratonistiem: “Jūsu ieguvums būs pat lielāks, kā mīcoties pa Rīgas ielām milzu barā, jo pie mums ir totāls miers, dzied putni.”
Trakā pasaule
2023. gada 8. maijs, 06:43

Mazsalacas zemniece aicina par maksu neskriet maratonu, bet krāmēt malku

Jauns.lv

Pēc kārtējā Rīgas maratona ar savdabīgu piedāvājumu klajā nākusi Ilze Mitāne, aitkope no Mazsalacas.

“Es te, laukos, savukārt savā parastajā ikdienas skrējienā tā pie sevis domāju un kaut ko nevaru saprast. Lai varētu piedalīties maratonā, ir jāmaksā dalības maksa. Un ne jau pāris eiro, bet, atkarībā no distances garuma un sarežģītības, 10- 50 €(aptuveni). Tātad viņi maksā, lai varētu vienkārši skriet.

Labprātīgi liet savus sviedrus. Uzberzt tulznas. Pārsauļot degunus. Ok, skatamies pozitīvāk: Būt aktīvi, izaicināt sevi, dedzināt kalorijas, sajust par to gandarījumu, nofotografēties, un pēc tam ar to lepoties savos sociālajos tīklos,” savā neizpratnē dalās zemniece.

Rīgas maratons: dalībnieki 42km un 21 km distancē. 2023

Šodien galvaspilsētā notika "Rimi" Rīgas maratona galvenie skrējieni. Plkst.8 distancē devās maratona un pusmaratona dalībnieki. Svētdien uz starta dažādās ...

gallery icon

Tad nu viņa nāk klajā ar savu ideju, aicinot atbraukt uz zemnieku saimniecību “Ķeiķi” – “Jēru klubu”. Par dalības maksu atkarībā no summas Mitāne sola darba uzdevumu – par pieciem eiro veselu stundu varēs krāmēt mallku, par divām stundām būs atlaide astoņi eiro. 

Par 20 eiro “došu atbildības pilno uzdevumu sanaglot man puķu kasti”. Ja dalības maksa būs 30 eiro, “ļaušu pademolēt vecu guļbūvi, nokrāsot sienas istabā, bet par €50+ uzticēšu jau tik nopietnus darbus, kā apšūt mājas galu ar dēlīšiem un varbūt pat uzbūvēt verandu”. 

"Rimi" Rīgas maratona 10km distance

Rīgā 7. maijā norit "Rimi" Rīgas maratona galvenie skrējieni. Plkst.12.30 starts tika dots desmit kilometru skrējienam. Maratonam līdz piektdienai bija ...

gallery icon

Mitāne ir pārliecināta: “Jūsu ieguvums būs pat lielāks, kā mīcoties pa Rīgas ielām milzu barā, jo pie mums ir totāls miers, dzied putni, tāpat spīd saule, un es apsolu neuzņemt laiku darba izpildei. Ā, un ūdens pudele jums nāks bonusā.” Viņa arī sola nofilmēt vai nofotografēt darbošanos un izlikt to gan savos, gan dalībnieku sociālajos tīklos, lai var ar paveikto palepoties draugiem. 

Komentāros vieni raksta, ka perfekti un super, bet izskan arī kritika. Pēteris Tervits salīdzina, ka tikpat labi var Dziesmu svētku dalībniekiem stāvēt un dziedāt augstajā kalnā, nevis mīcoties pa Rīgas ielām milzu barā (domāts Dziesmu svētku gājiens)”.

Linda Ļebedeva uzskata: “Neviens no minētajiem darbiem nedos tās emocijas un sajūtas, ko dod skriešana. Tikai kāds, kas ir piedalījies tādos pasākumos zinās, cik fantastiskas ir sajūtas un sapratīs, ka ir tomēr vērts maksāt. Jā, cenas šķiet lielas, bet, ja paskatās, kas ir iekļauts un cik viss maksā, nav jau arī tik traki. Bet kopumā ideja neslikta. Lauku sētā darba daudz!”