Brokastis kopā ar zvaigznēm: kā vēsturiskas slavenības iesāka dienu?
Slavenības
2023. gada 5. jūnijs, 12:26

Brokastis kopā ar zvaigznēm: kā vēsturiskas slavenības iesāka dienu?

Jauns.lv

Merilinai Monro tās bija olas piena glāzē, Muhamedam Ali - steiks... "The Guardian" atklāj, kā vēsturiskas personības iesāka savu rītu un ko viņas ēda brokastīs.

Merilinas Monro olas ar pienu

1952. gadā Merilina Monro tika nofotografēta, ietinusies gultas segā, gatavojot, kā viņa pati teica, savas ierastās brokastis: divas olas, kas tika saputotas siltā pienā. Viena tāda glāze nodrošina aptuveni trešdaļu pieaugušā cilvēka ikdienas olbaltumvielu. Kā viņa teica: "Kad piens ir karsts, es tam pievienoju divas jēlas olas, saputoju tās ar dakšiņu un dzeru. Papildinu to ar multivitamīniem, un šaubos, vai kāds ārsts varētu ieteikt barojošākas brokastis steidzīgai, strādājošai meitenei." Barojošas varbūt, bet ne īpaši garšīgas, tāpēc jaukākas tās ir ar nedaudz pievienota cukura, muskatriekstu un vaniļu.

Karalienes Viktorijas jēra gaļas kotletes

Baumoja, ka karaliene Viktorija katru rītu apēdusi tikai vienu vārītu olu, taču karaļnama arhīvi un pārtikas vēsturniece Annija Greja to ir atspēkojuši. Viņas brokastis bija bagātīgas un daudzveidīgas, tostarp olas buljonā, cepta vistiņa, šķiņķis, desiņas, putraimu putra, aitas karbonāde un kartupeļu biezenis.

Vinstona Čērčila sautētās olas

Par Čērčila pārtikas un alkohola patēriņu dzirdētas vairākas leģendas, un viņš mīlēja savu dienu sākt agri, brokastis beidzot, ja vien tas bija iespējams, gultā. Viņš arī ceļoja pa visu pasauli ar savu iecienīto spilvenu un zīda acu masku - ar cigāru un viskiju. Kā liecina viņa paša rokrakstā pierakstītā ēdienkarte, viņam bija citādāka gaume. Apelsīnu sulai jābūt no pudeles, nevis svaigai. Viņam patika kafija, ko papildināja krūze auksta piena. Dzērieni bija jāpasniedz uz atsevišķa paliktņa, ar uz pusēm pārgrieztu greipfrūtu un cukuru blakus. Uz otras paplātes jābūt daudz karstiem sviesta grauzdiņiem ar ievārījumu. Un, ja viņš ēda karsto ēdienu, piemēram, savas iecienītās sautētās olas, viņam līdzās bija jābūt arī aukstai gaļai.

Elvisa Preslija cepta brokastu sviestmaize

Ja brokastīs vēlaties ieturēt sātīgas brokastis, izmēģiniet karaļa iecienītāko brokastu sviestmaizi: kraukšķīgs bekons, zemesriekstu sviests, medus un banāns, kas saspiesti kopā un pēc tam apcepti bekona taukos un sviestā. Ja jums nepatīk banāni, lieliski noderēs ļoti smalki sagriezts zaļš ābols.

Muhameda Ali steiks ar olām

Ja jūs tikko būtu trenējies un pēc tam uzvarējis Džordžu Foremanu, kā to 1974. gadā izdarīja Muhameds Ali, jūs, iespējams, būtu pietiekami izsalcis, lai nākamajā rītā apēstu divus steikus un 12 olas. Steiks un olas ir viņa pēcspēles brokastu versija.