Kā radās klausītāju iemīļotās “Bē Bē brokastis”? Stāstā dalās Kaspars Upacieris jeb Ufo
Kaspars Upacieris “Radio SWH” studijā.
Slavenības
2023. gada 6. jūnijs, 11:24

Kā radās klausītāju iemīļotās “Bē Bē brokastis”? Stāstā dalās Kaspars Upacieris jeb Ufo

Jauns.lv

Nupat “Radio SWH” svinēja savu 30. dzimšanas dienu, un ēterā uz divām reizēm atgriezās leģendārās “Bē Bē brokastis” ar Fredi un Ufo, kas pamatīgi satricināja sociālos tīklus. Savukārt raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” Kaspars Upacieris, kurš tagad darbojas kā sabiedrisko attiecību projektu vadītājs, jeb Ufo dalās stāstā, kā klausītāju iemīļotais raidījums radās pašos radio pirmsākumos.

“Radio SWH” pirmsākumos tika iegādāta liela disku kolekcija, kas tā laika radio dīdžejiem bija jāsadala. Pašas populārākas izlases bija uz izķeršanu, atceras Upacieris, tāpēc pat tā brīža nakts dīdžejam Renāram Kauperam nācies spēlēt tādas dziesmas, kas “palikušas pāri”. “Pirms došanās pa kaut kādiem klubiem vai kultūras namiem, kur tās 90. gadu ballītes notika, arī ietrāpījās vakara ētera laiki – vai, nu, man vai Fredim,” par darbošanos radio piektdienu un sestdienu vakaros stāsta Upacieris.

Abi ar Freidenfeldu kādu laiku arī no rītiem vienu stundu kopīgi darbojušies ēterā, aicinot pulciņā Andri Zeibotu. Vēlāk izveidojās rīta programma “Karakums”. Upacieris atceras, ka neformālās sarunās tā brīža “Radio SWH” vadītājam Zigmaram Liepiņam tika teikts: “Šitie džeki baigi kruti no rītiem – vajag katru rītu.” Tas gan Liepiņu sākumā nav pārliecinājis, taču viss mainījies ļoti strauji.

“Tur viss notika ļoti ātri un strauji,” par “Bē Bē brokastu” un radio pirmsākumiem saka Upacieris, “Tad Zigmars pasauca pie sevis: “Varēsiet katru rītu?” Kāpēc nē. Man liekas, ka toreiz mēs vēl vienošanos parakstījām uz kaut kā, pat nebija A4 lapa, bija kaut kāds kases čeks – uz tā uzrakstījām. Tad “panesās” “Bē Bē brokastis”.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit: