foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Princese Eiženija paskaidro savam otrajam bērnam doto vārdu izvēli
Princese Eiženija kļuvusi par divu dēlu mammu.
Slavenības
2023. gada 6. jūnijs, 15:15

Princese Eiženija paskaidro savam otrajam bērnam doto vārdu izvēli

Jauns.lv

Britu princese Eiženija 30. maijā otro reizi kļuvusi par māmiņu. Princese un viņas vīrs Džeks Brūksbenks atklājuši sava mazuļa pilno vārdu, norādot, ka tie doti par godu viņa senčiem.

33 gadus vecā Jorkas princese Eiženija vēl pēdējās grūtniecības nedēļās apmeklēja sava onkuļa karaļa Čārlza III kronēšanas ceremoniju 6. maijā. Savukārt jau pēc dažām nedēļām, 30. maijā, viņa kļuvusi par māmiņu savam otrajam bērnam – dēlam Ernestam. Princese un viņas vīrs Džeks Brūksbenks jau ir vecāki Ernesta lielajam brālim Augustam, kurš savu otro dzimšanas dienu nosvinēja šā gada februārī.

Eiženija pastāstījusi priecīgos jaunumus “Instagram” blogā, rakstot: “Mēs ar Džeku vēlējāmies padalīties ar ziņu, ka 2023. gada 30. maijā pulksten 8.49 piedzima mūsu mazais puisēns Ernests Džordžs Ronijs Brūksbenks, kura svars bija 7,1 mārciņas [3,2 kg].”

“Viņš ir nosaukts par godu savam vecvecvecvectēvam Džordžam, savam vectēvam Džordžam un manam vectēvam Ronaldam. Ogijam [Augustam] jau tagad patīk būt par lielo brāli.”

foto: WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press
Princese Beatrise ar vīru Džeku Brūksbenku apmeklē karaļa Čārlza III kronēšanas ceremoniju Vestminsteras abatijā 2023. gada 6. maijā.

Dēla pirmais vārds dots par godu karalim Džordžam V, kura trešais vārds bija Ernests. Eiženija un Džeks izvēlējušies godināt senčus arī ar jaunākā dēla pārējo vārdu izvēli. Jaunie vecāki pagodinājuši Džeka pāragri mirušo tēvu Džordžu Brūksbenku un Eiženijas vectēvu no mātes puses – majoru Ronaldu Fērgusonu. Vārds Džordžs bija dots arī nelaiķa karalienes Elizabetes II tēvam un šo vārdu nes arī Velsas prinča Viljama un princeses Ketrīnas vecākais dēls.

foto: action press/ Vida Press
Princese Eiženija ar māsu princesi Beatrisi piedalās karaļa kronēšanai par godu rīkotajās svinībās Bekingemšīrā 7. maijā.

Eiženijas un Džeka pirmdzimtais dēls Augusts Filips Hauks Brūksbenks pasaulē nāca 2021. gada 21. februārī Portlendas slimnīcā Londonā. Bērna vidējie vārdi doti par godu nelaiķim princim Filipam un diviem viņa senčiem – mācītājam Edvardam Haukam Brūksbenkam un karalienes Viktorijas vīram princim Albertam, kura otrais vārds bija Augusts.

Princese Eiženija ar vīru un dēlu Augustu karalienes Platīna jubilejas svinībās 2022. gadā

gallery icon

Augustu kristīja vienā ceremonija ar brālēnu Lūkasu Tindalu 2021. gada novembrī Visu svēto karaliskajā kapelā Vindzorā.

Eiženija parasti savā “Instagram” blogā publisko Augusta fotogrāfijas īpašās dienās, piemēram, dzimšanas dienā, Mātes dienā un Tēva dienā.

Princeses Eiženijas dēls Augusts “Instagram” fotogrāfijās

gallery icon

Princeses Eiženijas kāzas

Šodien Lielbritānijā karaliskas kāzas. Precas princese Eiženija ar Džeks Brūksbenks.

gallery icon