foto: PPE/SIPA/Shutterstock/ Vida Press
Princeses Ketrīnas iemīļotā diadēma zināma sāpīgu "blakņu" dēļ
Princese Ketrīna Jordānijas kroņprinča Huseina kāzās.
Slavenības
2023. gada 6. jūnijs, 19:05

Princeses Ketrīnas iemīļotā diadēma zināma sāpīgu "blakņu" dēļ

Jauns.lv

Viena no galvasrotām, ko Velsas princese visvairāk iecienījusi, dodoties uz svinīgiem pasākumiem, ir “Lover’s Knot” diadēma. Taču karaļnama eksperte norādījusi, ka šo krāšņo rotu nav viegli nēsāt, tā spēj radīt nepatīkamas blaknes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princesi Ketrīnu bieži nevar redzēt, greznojušos ar diadēmu, taču svinīgos pasākumos, kad protokols to pieprasa, viņa no visām karaļnama dārglietām visbiežāk izvēlas vienu un to pašu diadēmu ar pērlēm un briljantiem.

Princese Ketrīna Jordānijas kroņprinča Huseina kāzās

gallery icon
17

Visbiežāk uz valsts banketiem un svinīgām pieņemšanām Ketrīna ierodas rotājusies ar “Lover’s Knot” diadēmu, kas bija arī viņas vīramātes princeses Diānas iemīļotākā diadēma. Iepriekšējā Velsas princese bieži bija redzēta ar krāšņo pērļu un briljantu diadēmu matos.

Diānas diadēma ar pērlēm un briljantiem

Diadēma ar pērlēm un briljantiem.

gallery icon
18

Šim juvelierizstrādājumam ir sena vēsture. Diadēma izgatavota 1914. gadā karalienei Mērijai un to radījis karaļnamam aizvien uzticamais zīmols “Garrand”.

Velsas princese Ketrīna apmeklē valsts banketu par godu Dienvidāfrikas prezidenta Sirila Ramafosa vizītei

gallery icon
17

Arī aizvadītajā nedēļā, kad Velsas princese kopā ar vīru apmeklēja Jordānijas kroņprinča Huseina un princeses Radžvas kāzas, viņa uz vakara svinīgo banketu ieradās rotājusies ar “Lover’s Knot” diadēmu. To viņa bija pieskaņojusi modies nama “Jenny Packham” zaigojošam maigi rozā vakartērpam.

Hercogiene Ketrīna diplomātiskajā pieņemšanā 2019. gada decembrī

gallery icon
9

Karaļnama eksperte modes jautājumos pastāstījusi, kā ir nēsāt šo skaisto “Lover’s Knot” diadēmu. Viņa apgalvo, ka tā ne vienmēr ir patīkama pieredze.

Hercogiene Ketrīna apmeklē banketu par godu Donalda Trampa vizītei

gallery icon
8

Modes eksperte un slavenību stiliste Miranda Holdere, kura vietnē "TikTok" ir pazīstama ar lietotājvārdu @themirandaholder, atklājusi, ka diadēma daudzo pērļu un dārgakmeņu dēļ ir ļoti smaga un var izraisīt galvassāpes. Viņa atzīmējusi, ka princese Diāna ne reizi vien savas dzīves laikā sūrojusies, ka skaistā rota, kas bija viņas favorīte, radījusi pēc tam spēcīgas galvassāpes un provocējusi migrēnu.

Hercogiene Ketrīna apmeklē valsts banketu par godu Nīderlandes karaļpāra vizītei

gallery icon
7


 
Slavenību stiliste paskaidrojusi: “Acīmredzot tāpēc, ka tā ir tik smaga, viņa [Diāna] mēdza iedzīvoties šausmīgas galvassāpes, nēsājot šo diadēmu.”

Diadēma esot arī ļoti “trokšņaina”, jo daudzās pērlītes, kas šūpojas, rada vieglu šķindoņu pie katras galvas kustības.

Hercogiene Ketrīna un diadēmas

Hercogiene Ketrīan ar diadēmu matos redzēta tikai sešos formālos pasākumos.

gallery icon
7

Taču, līdzīgi kā princesi Diānu, arī Ketrīnu šīs neērtības un “blaknes” neattur no skaistā juvelierizstrādājuma nēsāšanas. Jordānijas kroņprinča kāzas bija pirmā reize, kad princese Ketrīna ar šo diadēmu matos bija redzēta ārpus Lielbritānijas robežām.

Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmo reizi uzliek princeses Diānas mīļāko kroni

Uz pieņemšanu Bekingemas pilī hercogiene Ketrīna bija izvēlējusies matos iespraust diadēmu; un tā bija tikai trešā reize viņas augstajā statusā. ...

gallery icon
4

Velsas princese nebija vienīgā britu karaļnama pārstāve, kas apmeklēja kroņprinča Huseina kāzas, rotājusies ar diadēmu. Arī princese Beatrise vakara banketam izvēlējusies diadēmu. Šī bija tikai otrā reize, kad Beatrise redzēta ar diadēmu matos. Pirmā reize bija viņas kāzās, kad Beatrisei savu kāzu diadēmu aizdeva vecmāmiņa karaliene Elizabete II.

foto: ddp/PPE/Nieboer / Vida Press
Princese Beatrise ar vīru Jordānijas kroņprinča Huseina kāzās.

Savukārt uz kroņprinča Huseina kāzām princese Beatrise ieradās rotājusies ar savas mammas kāzu diadēmu. 1986. gadā Jorkas hercogienei Sārai Fērgusonei to nopirka un uzdāvināja vīra vecāki – karaliene Elizabete II un princis Filips. Diadēma bija pavisam jauna un pirms Fērgijas to nebija nēsājusi neviena cita lēdija. Arī šīs diadēmas autori ir juvelierizstrādājumu zīmols “Garrnad”.

foto: ddp/PPE/Nieboer / Vida Press
Princese Beatrise bija rotājusies ar savas mammas kāzu diadēmu.

Prinča Endrū un Sāras Fērgusones kāzas

gallery icon
52

Princese Beatrise un Edoardo Mapelli Moci kāzu dienā 2020. gada 17. jūlijā

gallery icon
4

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

gallery icon
68
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās